Новини

Микола Ваврищук презентував «зелені» проекти, які втілює Хмельницька громада, на міжнародному рівні

«Минулого тижня на запрошення Covenant of Mayors - East відвідав COP 27 - конференція кліматичних змін.

Фактично, це найбільший світовий майданчик, який щороку організовує ООН і збирає політиків, представників країн, міст, громадських організацій та активістів аби обговорити реалізацію та спланувати нові дії і кроки щодо протидії змін клімату.

Присутність на конференції таких лідерів як Джо Байден та десятків інших президентів та міністрів говорить про серйозність ставлення до екологічних проблем у світі.

40 тисяч учасників з майже 200 країн взяли участь у дискусіях і обговоренні цього року.

Вперше Україна була представлена власним стендом. Мав змогу розповісти про «зелені» проекти, які втілює наша громада.

Поспілкувався з багатьма лідерами, які розробляють і втілюють програми екологічних змін у світі, представниками Світового банку, ООН, грантовими та громадськими організаціями. Також провів зустріч з представниками ЄБРР, які курують процес розробки Плану дій «Зелене місто» для Хмельницького. До речі, після багатьох місяців роботи маємо намір презентувати План у найближчі місяці. В свою чергу, міжнародні організації планують ряд програм підтримки українських міст в напрямку протидії зміни клімату.

Звичайно ж, спілкуючись на усіх рівнях, розповідав про нашу війну за Незалежність. Україна має велику підтримку.

Дякую ЗСУ за можливість працювати над важливими екологічними питаннями у цей час. Адже боротьба зі змінами клімату - вже не стільки для нас, як для наших дітей і внуків», - розповів заступник міського голови Микола Ваврищук на власній сторінці у мережі фейсбук.

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!