Новини

До Дня міста у Художній школі розгорнули виставку творів Вадима Ангела, котрий загинув, захищаючи Україну

На відкриття виставки завітав Хмельницький міський голова Олександр Симчишин.

«85 художніх робіт, кожна робота особлива. Вадим навчався у цій школі, як і тисячі інших дітей. Вже дорослим багато малював і творив, малював навіть на передовій!

Світла, добра, талановита людина. Світ багато втратив... Відтепер Вадим Ангел навіки Почесний громадянин нашої громади.

Виставка працюватиме ще 2 тижні, відвідати їх може і повинен кожен», - написав Хмельницький міський голова Олександр Симчишин на власній сторінці у мережі Фейсбук.

Людмила Рожко-Павленко, методистка Хмельницької художньої школи, членкиня НСХУ розповіла: "Колишній учень Художньої школи Вадим Ангел навчався в класі Надії Андріївни Сіренької який, за її словами, був насправді подібний до ангела: милий, спокійний, розумний з вдумливими і уважними очима, готовий виконати будь-яке завдання або прохання. Він добре вчився, його роботи часто ставилися за приклад іншим учням. У 2005 році сам Микола Мазур вручив йому диплом переможця престижного і відомого не лише на Хмельниччині конкурсу імені Людмили Мазур (нині він носить став обласним і має назву імені Людмили і Миколи Мазурів). Завдяки родині – Вірі Анатоліївні і Миколі Устимовичу, які виплекали в сина добре поводження з дорослими і однолітками, гарне ставлення до квітки чи найменшої комашки, навчили бачити світ відкритими очима, він зростав допитливим хлопчиком, любив свою родину, свою країну, любив подорожувати, і замальовувати побачене. Завдяки родині, яка зберегла всі його дитячі, шкільні і вже дорослі твори і витвори, власне, і відбувається ця виставка.

Загалом для загального огляду представлено 85 робіт: 21 твір живописних і графічних натюрмортів, 11 пейзажів, два з яких в техніці рисунку, 1 твір батику і 1 – витинанка на мальованому тлі, - все це в експозиції на стінах зали. Також в окремих величезних рамах представлено 14 портретів в різних манерах і техніках і 29 творів на різну тематику, виконаних на окремих аркушах паперу вже по закінченню школи. Крім того, на стіні і подіумах представлені роботи з паперопластики, які також полюбляв робити Вадим Ангел. На Великому стенді ми можемо побачити світлини, які коротко в зримій формі повідують про його шкільні роки, про службу у війську, про мирне і спокійне життя.

В останні тижні ми щодня чуємо про певні перемоги ЗСУ на фронтах цієї війни. Ми всі радіємо звільненим від окупації містам і селам, людям, що пережили її, жахаємось від звірств ворога-окупанта. Перемогу несуть наші славетні воїни, слава їм і невимовна дяка! І в той же час ми всі розуміємо, якою важкою ціною ці малі й більші перемоги дістаються! Скільки матерів, батьків, дружин і дітей вже оплакали своїх загиблих героїв і скільки бійців ще поляжуть заради великої Перемоги!

Серед сонму загиблих за Батьківщину – ім’я якої Україна, і наш Герой – Вадим АНГЕЛ. І нині він вже на Небесах опікується нашими долями, долею нашої України. Вічна пам’ять йому і слава!

Ангел Вадим Миколайович народився у Хмельницькому у листопаді 1991 року. Закінчив Хмельницьку художню школу, зош №14. Був одружений. Загинув під Сєвєродонецьком 26 червня 2022 року».

Адреса виставкової зали Художньої школи: вул. Проскурівська, 67.

 

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!