Новини

Хмельничани відзначають День Української Державності

Сьогодні, 28 липня, Україна вперше відзначає День Української Державності з метою утвердження понад тисячолітніх традицій українського державотворення, яке корінням сягає часів заснування міста Києва та розквітло за князювання Володимира Великого.

Саме на вшанування видатного державотворця Київського князя Володимира Великого у День Хрещення Київської Руси - України – 28 липня – встановлено День Української Державності.

Відзначаючи його, ми засвідчуємо також і повагу до видатних представників і представниць національної когорти державотворців і борців за державність та незалежність України.

З нагоди Дня Української Державності у місті Хмельницькому відбулося покладання квітів до меморіальних дощок, встановлених на честь видатних українців: Симона Петлюри, Михайла Грушевського, Костя Місевича, Євгена Коновальця, Романа Шухевича. Також квіти поклали до Меморіальної дошки пам’яті Героїв Небесної Сотні та російсько-української війни, пам’ятників Героям Небесної Сотні, Тарасові Шевченку, В’ячеславу Чорноволу.

Керівники міста й області також взяли участь у церемонії урочистого підняття найбільшого Державного Прапора України на Хмельниччині, який має розміри 10 на 15 метрів, а флагшток – заввишки 50 метрів. Групі хмельничан під час урочистостей вручено державні нагороди.

 

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!