Рішення міської ради

Про затвердження Комплексної програми «Піклування» в Хмельницькій міській територіальній громаді на 2022-2026 роки

 

 

ХМЕЛЬНИЦЬКА МІСЬКА РАДА


Рішення десятої сесії

№45 від 15.12.2021 р.

 

Внесені зміни:

рішенням 21-ої сесії міської ради від 25.11.2022 №17

рішенням 22-ої сесії міської ради від 21.12.2022 №31

рішенням 29-ої сесії міської ради від 02.06.2023 №28

рішенням 31-ої сесії міської ради від 28.07.2023 №14

рішенням 35-ої сесії міської ради від 10.11.2023 №26

рішенням 36-ої сесії міської ради від 21.12.2023 №42

 

Про затвердження Комплексної програми «Піклування» в Хмельницькій міській територіальній громаді на 2022-2026 роки

 

Розглянувши пропозицію виконавчого комітету міської ради, з метою соціального захисту осіб з інвалідністю, ветеранів війни та праці, малозабезпечених громадян Хмельницької міської територіальної громади, керуючись Законом України “Про місцеве самоврядування в Україні”, міська рада

ВИРІШИЛА:

1. Затвердити Комплексну програму «Піклування» в Хмельницькій міській територіальній громаді на 2022-2026 роки (додається).

2. Управлінням міської ради, установам та організаціям забезпечити виконання заходів, передбачених Комплексною програмою «Піклування» в Хмельницькій міській територіальній громаді на 2022-2026 роки.

3. Відповідальним за виконання заходів щорічно до 1 жовтня при поданні бюджетних запитів на наступний рік, вносити пропозиції щодо потреб коштів на фінансування програми.

4. Фінансовому управлінню (Ямчук С.М.) передбачати в бюджеті міської територіальної громади та при уточненні видатки на реалізацію заходів програми.

5. Відповідальність за виконання рішення покласти на управління праці та соціального захисту населення.

6. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію міської ради з питань охорони здоров’я, соціальної політики, гуманітарних питань та розвитку громадянського суспільства, свободи слова та інформації.

 

Міський голова О.СИМЧИШИН

 

Додаток

до рішення сесії міської ради

від 15.12.2021 р. №45

 

КОМПЛЕКСНА ПРОГРАМА «ПІКЛУВАННЯ»

В ХМЕЛЬНИЦЬКІЙ МІСЬКІЙ ТЕРИТОРІАЛЬНІЙ ГРОМАДІ

 на 2022-2026 роки

 

Загальні положення

Станом на 01.11.2021 року в Хмельницькій міській територіальній громаді проживає 72900 пенсіонерів, в тому числі 10384 ветерани війни, з них 1448 осіб з інвалідністю внаслідок війни, 6571 учасник бойових дій, 1037 учасників війни, 1319 членів сімей загиблих (померлих) ветеранів війни.

Щороку збільшується кількість осіб з інвалідністю. Станом на 01.11.2021 року в Хмельницькій міській територіальній громаді зареєстровано 20326 осіб з інвалідністю, з них 1015 осіб з інвалідністю І групи, 8278 осіб з інвалідністю ІІ групи, 10603 осіб з інвалідністю ІІІ групи, дітей з інвалідністю - 430.

Кількість громадян, які постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС, становить 1454 особи, серед них 487 ліквідаторів І категорії, 372 ліквідаторів ІІ категорії, 100 потерпілих ІІ категорії, 225 осіб ІІІ категорії, 131 дитина та 139 вдів загиблих та померлих ліквідаторів.

Комплексна програма «Піклування» покликана стимулювати розвиток системи соціально-економічних, медичних, матеріально-побутових, культурно-оздоровчих заходів, спрямованих на покращення соціальної підтримки ветеранів війни та праці, осіб з інвалідністю, дітей-сиріт, багатодітних сімей, інших малозабезпечених жителів громади.

Програма передбачає подальше зміцнення матеріально-технічної бази, поліпшення кадрового забезпечення закладів, які займаються соціальним захистом населення - міського територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг), Хмельницького міського центру комплексної реабілітації дітей з інвалідністю «Школа життя», Центру комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю внаслідок інтелектуальних порушень «Родинний затишок», Рекреаційного центру «Берег надії», Хмельницького міського центру соціальної підтримки та адаптації.

Нормативно-правовою базою для прийняття даної Програми є закони України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», «Про основні засади соціального захисту ветеранів праці та інших громадян похилого віку в Україні», «Про статус і соціальний статус громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», «Про реабілітацію жертв політичних репресій на Україні», «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей», «Про основи соціальної захищеності осіб з інвалідністю в Україні», «Про соціальні послуги», «Про реабілітацію осіб з інвалідністю в Україні», Указ Президента України «Про активізацію роботи щодо забезпечення прав людей з інвалідністю».

 

Мета Програми

Метою Програми є подальше вирішення невідкладних питань організаційно-правового та інформаційного забезпечення, матеріально-технічного, медичного, соціально-побутового, культурного обслуговування малозабезпечених громадян Хмельницької міської територіальної громади, здійснення конкретних заходів, спрямованих на достатній життєвий рівень, надання адресної підтримки незахищеним верствам населення, соціально-правової , трудової та медичної реабілітації осіб з інвалідністю, сприяння розвитку партнерських відносин з громадськими організаціями соціальної спрямованості.

 

Основні завдання Програми:

- створення єдиної бази пільгових категорій населення (малозабезпечених, осіб з інвалідністю, дітейсиріт, багатодітних, ветеранів війни та праці);

- надання адресної грошової допомоги мешканцям Хмельницької міської територіальної громади, що через певні обставини опинились в скрутному та безвихідному матеріальному стані;

- підтримка осіб з інвалідністю, учасників бойових дій, учасників війни, вдів загиблих та померлих ветеранів війни, громадян, які постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС, внутрішньо переміщених осіб;

- створення належних умов пільговим категоріям населення щодо медичного обслуговування;

- здійснення заходів щодо покращення безперешкодного доступу осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженернотранспортної інфраструктури Хмельницької міської територіальної громади;

- широка і планомірна підтримка громадських організацій осіб з інвалідністю та ветеранів.

 

Відповідальними виконавцями Програми є:

- управління праці та соціального захисту населення;

- фінансове управління

- управління охорони здоров’я;

- управління молоді та спорту;

- управління культури і туризму;

- управління комунальної інфраструктури;

- управління житлової політики та майна;

- управління транспорту та зв’язку;

- служба у справах дітей;

- управління організаційноінформаційної роботи та контролю;

- міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді;

- міські громадські організації, які надають соціальні послуги.

 

Фінансове забезпечення Програми

Фінансове забезпечення виконання Програми проводиться у відповідності до закону України про Державний бюджет на відповідний рік, інших нормативно-правових актів. Заходи Програми реалізуються за рахунок коштів субвенцій обласного бюджету, бюджету Хмельницької міської територіальної громади, суб’єктів підприємництва усіх форм власності, громадських організацій, міжнародної технічної допомоги, інвестиційних коштів, інших джерел, не заборонених законодавством.

 

Очікувані результати Програми

Виконання програми дасть змогу поліпшити матеріальний стан пенсіонерів, осіб з інвалідністю, малозабезпечених, багатодітних та дітей-сиріт, розширити сферу надання соціальних послуг, зміцнити матеріально-технічну базу закладів соціального захисту, організовувати дієву підтримку громадських організацій, діяльність яких має соціальне спрямування.

 

Контроль та звітність  по реалізації Програми

Відповідальні виконавці програми - управління міської ради, установи та організації щорічно до 1 січня подають письмову інформацію в управління праці та соціального захисту населення про проведену протягом року роботу щодо виконання Комплексної програми «Піклування».

Інформація про хід виконання Програми заслуховується на депутатських днях.

 

Секретар міської ради В.ДІДЕНКО

Начальник управління С.ВОРОНЕЦЬКИЙ

 

Додаток 1

до Комплексної програми «Піклування» в Хмельницькій

міській територіальній громаді на 2022-2026 роки

у редакції рішення 36-ї сесії міської ради від 21.12.2023 №42

 

Основні заходи

щодо забезпечення виконання Комплексної програми «Піклування» в Хмельницькій міській територіальній громаді на 2022-2026 роки

п/п

Зміст заходів

Термін виконання

Джерела фінансування (обласний, бюджет міської територіальної громади

та інші джерела)

Прогнозований обсяг фінансових ресурсів для виконання завдань

(тис. грн.)

Виконавці

2022

2023

2024

2025

2026

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

 

1. Організаційно-правове забезпечення

1.

Організовувати проведення культурно-мистецьких заходів до державних, народних, релігійних свят для осіб з інвалідністю, ветеранів війни та праці, соціально-незахищених верств населення

щороку

бюджет міської територіальної громади

3300,00

7500,00

10500,00

12300,00

8000,00

управління праці та соціального захисту населення,

50,00

60,00

70,00

80,00

90,00

управління культури та туризму

2.

Здійснювати профілактичні заходи щодо сімей з дітьми, які перебувають у складних життєвих обставинах

 постійно

 

 

 

 

 

 

служба в справах дітей

3.

Забезпечувати влаштування дітей -сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, на сімейні форми виховання

постійно

 

 

 

 

 

 

служба в справах дітей

4.

Співпрацювати з громадськими організаціями, членами яких є молоді особи з інвалідністю

постійно

 

 

 

 

 

 

управління молоді та спорту

5.

Надавати безкоштовно інформаційну, правову, психологічну допомогу дітям та сім’ям, які опинились у складних життєвих обставинах та молоді, що потребує особливої соціальної уваги та підтримки

постійно

 

 

 

 

 

 

управління молоді та спорту, міський центр соціальних служб

 

2. Адресна матеріальна допомога пільговій категорії населення та фінансова підтримка громадських організацій

1.

Забезпечувати:

 

 

 

 

 

 

 

управління праці та соціального захисту населення

- надання надбавки до пенсії партизанам, колишнім політв’язням і репресованим, а також членам сімей репресованих та реабілітованих,

щомісячно

бюджет міської територіальної громади

650,00

670,00

950,00

950,00

950,00

- виплату грошової допомоги на кишенькові витрати дітям-сиротам та дітям, позбавлених батьківського піклування;

щомісячно

бюджет міської територіальної громади

1200,00

1400,0

1700,00

1700,00

1700,00

- надання поворотно-фінансової допомоги (резервних коштів, що виплачуються патронатному вихователю для своєчасного забезпечення догляду, виховання та реабілітації дитини, влаштованої до сім’ї патронатного вихователя)

постійно

бюджет міської територіальної громади

40,00

65,00

75,00

75,00

75,00

2.

Надавати фінансову допомогу громадським організаціям, діяльність яких має соціальну спрямованість для жителів Хмельницької міської територіальної громади

щорічно

бюджет міської територіальної громади

1500,00

3000,00

1800,00

1800,00

1800,00

управління праці та соціального захисту населення

3.

Забезпечувати надання одноразової грошової допомоги деяким категоріям громадян, мешканцям Хмельницької міської територіальної громади, що через певні обставини опинились в скрутному та безвихідному матеріальному стані.

постійно

бюджет міської територіальної громади

18000,00

25000,00

25000,00

25000,00

25000,00

управління праці та соціального захисту населення

4.

Забезпечувати виплату одноразової допомоги на поховання осіб, які не застраховані в системі загальнообов’язкового державного страхування.

постійно

бюджет міської територіальної громади

380,00

500,00

700,00

700,00

700,00

управління праці та соціального захисту населення

5.

Надання соціальних гарантій фізичним особам, які надають соціальні послуги громадянам похилого віку, особам з інвалідністю, дітям з інвалідністю, хворим, які не здатні до самообслуговування і потребують сторонньої допомоги

щомісячно

бюджет міської територіальної громади

3300,00

5000,00

6000,00

6000,00

6000,00

управління праці та соціального захисту населення

6.

Забезпечувати своєчасну виплату:

- грошової компенсації на транспортне обслуговування та на бензин, ремонт і технічне обслуговування автомобілів особам з інвалідністю, особам з інвалідністю внаслідок війни

постійно

бюджет міської територіальної громади (субвенції обласного бюджету)

200,00

200,00

200,00

200,00

200,00

управління праці та соціального захисту населення

7.

Забезпечувати відшкодування витрат від проїзду в міському транспорті ХКП «Електротранс» студентам ВНЗ, учням ПТЗ та учням ЗОШ, проїзду почесних донорів, перекладачів-дактилологів Хмельницької обласної організації УТОГ, а також за проїзні документи багатодітним сім’ям, жінкам, яким присвоєно почесне звання України «Мати-героїня», соціальним працівникам Хмельницького благодійного фонду «Хесед-Бешт» та «Карітас», соціальним педагогам і сурдоперекладачу Хмельницького міжшкільного навчально-виробничого комбінату, батькам дітей з інвалідністю, батькам дітей з особливими освітніми потребами, в тому числі які фактично проживають на території Хмельницької міської територіальної громади та навчаються/виховуються у закладах освіти Хмельницької міської територіальної громади

щомісячно

бюджет міської територіальної громади

1700,00

1900,00

2200,00

2500,00

2800,00

управління праці та соціального захисту населення

8.

Забезпечувати відшкодування організаціям надавачам послуг:

 

 

 

 

 

 

 

управління праці та соціального захисту населення

 - пільги в розмірі 50% по сплаті за житлово-комунальні послуги сім’ям, в складі яких є двоє і більше осіб з інвалідністю І групи, осіб з інвалідністю І групи по зору;

щомісячно

бюджет міської територіальної громади

260,00

300,00

400,00

400,00

450,00

- пільги в розмірі 50% по сплаті за житлово-комунальні послуги сім’ям загиблих учасників бойових дій в Афганістані та інших локальних війнах;

щомісячно

бюджет міської територіальної громади

70,00

80,00

110,00

120,00

130,00

- пільг в розмірі 100% з оплати за житлово-комунальних послуги «Почесним громадянам Хмельниччини» та «Заслуженим донорам України»;

щомісячно

бюджет міської територіальної громади

200,00

210,00

230,00

250,00

270,00

- пільги в розмірі 50% по сплаті за житлово-комунальні послуги дружинам (чоловікам) померлих учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС (які належали до I та II категорії).

щомісячно

бюджет міської територіальної громади

630,00

670,00

710,00

760,00

810,00

9.

Забезпечувати відшкодування витрат на оплату пільг з послуг зв’язку та інших пільг окремим категоріям громадян згідно чинного законодавства

щомісячно

бюджет міської територіальної громади

1000,00

1000,00

1000,00

1000,00

1000,00

управління праці та соціального захисту населення

10.

Забезпечувати відшкодування витрат на поховання учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни

щомісячно

бюджет міської територіальної громади (субвенції обласного бюджету)

550,00

600,00

650,00

650,00

650,00

управління праці та соціального захисту населення

11.

Забезпечувати відшкодування витрат за пільговий проїзд автотранспортом окремих пільгових категорій громадян

щомісячно

бюджет міської територіальної громади

20000,00

25000,00

30000,00

35000,00

40000,00

управління праці та соціального захисту населення

12.

Забезпечувати відшкодування витрат за пільговий проїзд електротранспортом окремих пільгових категорій громадян

щомісячно

бюджет міської територіальної громади

80000,00

85000,00

90000,00

95000,00

95000,00

управління праці та соціального захисту населення

13.

Забезпечувати відшкодування витрат за пільговий проїзд залізничним транспортом (приміським, міжміським) окремих пільгових категорій громадян

щомісячно

бюджет міської територіальної громади

900,0

1000,00

1100,00

1200,00

1200,00

управління праці та соціального захисту населення

14.

Забезпечити передплату газети «Проскурів» для окремих пільгових категорій жителів міської територіальної громади

щороку

бюджет міської територіальної громади

500,00

550,00

780,00

600,00

620,00

управління праці та соціального захисту населення

15.

Забезпечувати надання пільг в оплаті за навчання в школах естетичного виховання, студіях та гуртках дітям з інвалідністю, дітям потерпілих від аварії на ЧАЕС, дітям з сімей воїнів-інтернаціоналістів, дітям-сиротам, дітям позбавлених батьківського піклування, дітям, які знаходяться під опікою та піклуванням, дітям одиноких матерів та дітям з малозабезпечених сімей.

постійно

бюджет міської територіальної громади

400,00

500,00

550,00

600,00

650,00

управління культури і туризму

16.

Відшкодування виданих електронних квитків (картка магнітна безконтактна) для окремих пільгових категорій громадян

постійно

бюджет міської територіальної громади

590,00

590,00

590,00

590,00

590,00

управління праці та соціального захисту населення

17.

Забезпечення компенсаційних виплат власникам автостоянок вартості послуг із зберігання транспортних засобів водіїв з інвалідністю, водіїв, які перевозять осіб з інвалідністю, у тому числі транспортними засобами, що належать громадським організаціям осіб з інвалідністю, підприємствам, установам, організаціям, які провадять діяльність у сфері соціального захисту населення, що надані безкоштовно

постійно

бюджет міської територіальної громади

-

-

500,00

600,00

600,00

управління праці та соціального захисту населення

 

3. Розвиток інфраструктури

1.

 Забезпечувати діяльність та надання соціальних послуг, зміцнення матеріально-технічної бази  закладів соціального захисту населення:

постійно

 

 

 

 

 

 

заклади соціального захисту населення, управління праці та соціального захисту населення

- Центру комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю внаслідок інтелектуальних порушень «Родинний затишок»,

бюджет міської територіальної громади та інші джерела фінансування

5000,00

6200,00

6000,00

7000,00

8000,00

- Хмельницькому міському центру комплексної реабілітації дітей з інвалідністю  «Школа життя»,

бюджет міської територіальної громади та інші джерела фінансування

6000,00

8000,00

8000,00

9000,00

10000,00

- Хмельницького міського центру соціальної підтримки та адаптації

бюджет міської територіальної громади та інші джерела фінансування

5000,00

8000,00

9000,00

10000,00

11000,00

- Рекреаційного центру «Берег надії»,

бюджет міської територіальної громади та інші джерела фінансування

7000,00

14500,00

11000,00

12000,00

13000,00

- Хмельницького міського територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг)

бюджет міської територіальної громади та інші джерела фінансування

50000,00

62000,00

60000,00

62000,00

65000,00

- Позаміський дитячий заклад з оздоровлення та відпочинку «Чайка» Хмельницької міської ради, в тому числі забезпечувати оздоровлення соціально незахищених та пільгових категорій дітей

бюджет міської територіальної громади та інші джерела фінансування

16000,00

19000,00

20000,00

22000,00

25000,00

- Хмельницький міський центр соціальних служб

бюджет міської територіальної громади та інші джерела фінансування

7500,00

10000,00

12000,00

13000,00

14000,00

 

4. Створення умов для безперешкодного доступу осіб з обмеженими можливостями до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури

1.

Створення умов для безперешкодного доступу осіб з обмеженими можливостями до закладів соціального захисту, охорони здоров’я, освіти, культури та спорту, до об’єктів комунальної та транспортної інфраструктури міської територіальної громади

постійно

 

 

 

 

 

 

управління міської ради

2.

Облаштовувати пандусами житлові будинки, в яких проживають особи з інвалідністю на візках

постійно

бюджет міської територіальної громади

500,00

300,00

300,00

300,00

300,00

управління житлової політики і майна

3.

Забезпечувати закупівлю нових транспортних засобів з низьким рівнем підлоги (згідно ДСТУ), пристосованих для пасажирів з обмеженими фізичними можливостями

2022-2026 роки

бюджет міської територіальної громади

9000,00

11000,0

11000,0

11000,0

11000,0

управління транспорту та зв’язку

4.

Забезпечувати створення у процесі формування вулично-шляхової, пішохідної та вело-візкової мережі умов для зручного і безпечного переміщення людей з обмеженими фізичними можливостями

2022-2026 роки

бюджет міської територіальної громади

200,00

200,00

200,00

200,00

200,00

управління комунальної інфраструктури

5.

Забезпечувати освітлення вулиць, дворів, під’їздів у вечірній час

постійно

бюджет міської територіальної громади

30000,0

35000,0

35000,0

35000,0

35000,0

управління комунальної інфраструктури

6.

Сприяти обладнанню зупинок відповідно до вимог державних будівельних норм (ДБН)

постійно

бюджет міської територіальної громади

2250,00

2500,00

2500,00

2500,00

2500,00

управління транспорту та зв’язку

7.

Обладнати пішохідні переходи вулиць звуковими маячками на світлофорах

2022-2026 роки

бюджет міської територіальної громади

20,00

20,00

20,00

20,00

20,00

управління комунальної інфраструктури

8.

Забезпечувати функціонування системи звукових оголошень про зупинки та про шанобливе ставлення до осіб з інвалідністю та людей похилого віку в громадському транспорті

постійно

 

 

 

 

 

 

управління транспорту та зв’язку,

ХКП «Електротранс»

9.

Проводити роз’яснювальну роботу серед водіїв міського транспорту щодо паркування впритул до посадочних майданчиків

постійно

 

 

 

 

 

 

управління транспорту та зв’язку,

ХКП «Електротранс»

10.

Забезпечити відшкодування з надання соціальних послуг шляхом соціального замовлення:

постійно

бюджет міської територіальної громади

 

 

 

 

 

управління праці та соціального захисту населення

- Здійснення перевезення осіб з інвалідністю та дітей з інвалідністю з захворюваннями опорно-рухового апарату та іншими захворюваннями, які пересуваються на візках.

882,00

1200,00

1400,00

1400,00

1500,00

- Здійснення перевезення осіб з інвалідністю 1 групи в тому числі хронічною нирковою недостатністю (потребують гемо – або перітоніального діалізу), дітей з інвалідністю, які не пересуваються на візках.

760,00

1000,00

1500,00

1500,00

1500,00

- Супровід осіб з інвалідністю по зору 1 групи.

360,00

450,00

500,00

550,00

600,00

- Переклад жестовою мовою.

160,00

200,00

200,00

210,00

230,00

- Здійснення перевезення осіб, які не мають змоги користуватися транспортом загального користування та є лежачими хворими «швидка допомога»

-

425,00

450,00

480,00

500,00

 

5. Медичне забезпечення та оздоровлення

1.

Забезпечувати осіб з інвалідністю, ветеранів війни та праці путівками для санаторно-курортного лікування

постійно

бюджет міської територіальної громади

200,00

800,00

2200,00

2300,00

2400,00

управління праці та соціального захисту населення

2.

Відшкодовувати витрати пов’язані з наданням пільг на безоплатне придбання ліків за рецептами лікарів особам, які постраждали від наслідків аварії на ЧАЕС

постійно

бюджет міської територіальної громади (субвенції обласного бюджету)

250,00

300,00

300,00

300,00

300,00

управління праці та соціального захисту населення

бюджет міської територіальної громади

700,00

1200,00

1200,00

1300,00

1400,00

3.

Відшкодовувати витрати пов’язані з наданням пільг на безоплатне зубопротезування особам, які постраждали від наслідків аварії на ЧАЕС

постійно

бюджет міської територіальної громади (субвенції обласного бюджету)

150,00

200,00

200,00

200,00

200,00

управління праці та соціального захисту населення

4.

Надання невідкладної стоматологічної допомоги мешканцям громади, терапевтичної, хірургічної допомоги та зубопротезування пільгових категорій населення, які відповідно до чинного законодавства мають право на пільги. Забезпечувати пільгові категорії громадян безкоштовним слухопротезуванням.

постійно

бюджет міської територіальної громади

5000,00

5270,00

5530,00

5600,00

5650,00

управління охорони здоров’я

5.

Забезпечувати виплату компенсації вартості самостійного санаторно-курортного лікування почесним громадянам міста Хмельницького та Хмельницької міської територіальної громади

постійно

бюджет міської територіальної громади

55,00

75,00

85,00

90,00

95,00

управління праці та соціального захисту населення

6.

Проводити відшкодування вартості санаторно-курортного лікування (путівки) особам, які постраждали від наслідків аварії на ЧАЕС I, II та III категорії, а також дітям з інвалідністю, інвалідність яких пов’язана з наслідками аварії на ЧАЕС.

постійно

бюджет міської територіальної громади

180,00

2500,00

2200,00

2200,00

2200,00

управління праці та соціального захисту населення

 

6. Соціально-побутове та культурне обслуговування

1.

Забезпечувати безкоштовним дитячим харчуванням молочної кухні Хмельницької міської дитячої лікарні дітей перших 2-х років життя з малозабезпечених сімей

постійно

бюджет міської територіальної громади

300,00

350,00

460,00

570,00

670,00

управління охорони здоров’я

2.

Проводити шефські культурно-мистецькі програми в закладах соціального спрямування

постійно

бюджет міської територіальної громади

20,00

30,00

30,00

40,00

40,00

управління культури та туризму

3.

Сприяти безкоштовному відвідуванню атракціонів циркових вистав гастролюючих видовищних закладів, дітьми позбавлених батьківського піклування, дітьми, які знаходяться під опікою та піклуванням, дітьми з інвалідністю та дітьми з малозабезпечених сімей

постійно

 

 

 

 

 

 

управління культури та туризму

4.

Надавати методичну допомогу громадським організаціям ветеранів та осіб з інвалідністю

постійно

 

 

 

 

 

 

управління культури та туризму

5.

Забезпечити відшкодування витрат, пов’язаних із наданням послуги лазні з 50% знижкою вартості квитка учасникам бойових дій, особам з інвалідністю внаслідок війни та особам з інвалідністю внаслідок військової служби , внутрішньо переміщеним особам, фактичне місце проживання (перебування) яких зареєстровано на території Хмельницької міської територіальної громади, а на період дії  воєнного стану - з 100% знижкою вартості квитка діючим військовослужбовцям ЗСУ.

2022-2026 роки

бюджет міської територіальної громади

2500,00

3500,00

2000,00

1000,00

1000,00

управління праці та соціального захисту населення

6.

Забезпечити проведення безоплатного капітального ремонту власних житлових будинків і квартир осіб, що мають право на таку пільгу відповідно до чинного законодавства;

2022-2026 роки

бюджет міської територіальної громади

150,00

150,00

150,00

150,00

150,00

управління праці та соціального захисту населення

забезпечити проведення газопостачання у житлові будинки та заміну непридатного до використання газового обладнання найбільш малозахищеним верствам населення за рішенням комісії по розгляду питань проведення газопостачання у житлові будинки та заміни непридатного до використання газового обладнання найбільш малозахищеним верствам населення

бюджет міської територіальної громади

150,00

600,00

450,00

450,00

450,00

7.

Відшкодування витрат за надання послуги дітям з особливими освітніми потребами, які відповідно до висновку про комплексну психічно-педагогічну оцінку розвитку особи, наданого ІРЦ, потребують супроводу в закладах дошкільної освіти та закладах освіти, які забезпечують здобуття повної загальної середньої освіти (асистент дитини) – базова послуга.

постійно

бюджет міської територіальної громади

-

450,00

550,00

650,00

700,00

управління праці та соціального захисту населення

8.

Забезпечити відшкодування з надання соціальних послуг шляхом соціального замовлення:

постійно

 

 

 

 

 

 

управління праці та соціального захисту населення

Соціальна реабілітація – допомога у забезпеченні технічними засобами реабілітації, навчання навичкам користування ними; психологічна підтримка; організація дозвілля, спортивно-оздоровчої, технічної діяльності.

 

бюджет міської територіальної громади

590,00

590,00

590,00

590,00

590,00

Соціальна адаптація – соціальна реабілітація жінок, які перенесли мастектомію, людей з цукровим діабетом та які перенесли інсульт.

 

бюджет міської територіальної громади

130,00

130,00

130,00

130,00

130,00

Денний догляд/ тимчасовий відпочинок для батьків або осіб, які їх замінюють, що здійснюють догляд за дітьми з інвалідністю.

 

бюджет міської територіальної громади

660,00

660,00

660,00

660,00

660,00

Консультування та натуральна допомога – соціальні послуги в старостинських округах по видачі гуманітарної допомоги, консультативних навичок з алко-нарко залежними.

 

бюджет міської територіальної громади

550,00

550,00

550,00

550,00

550,00

Денний догляд дітей з інвалідністю - програма підтримки для батьків та їх особливих дітей (діти з інвалідністю, ДЦП, аутизм).

 

бюджет міської територіальної громади

780,00

780,00

780,00

780,00

780,00

Денний догляд підлітків з важкою фізичною та ментальною інвалідністю віком від 18 до 25 років.

 

 

1120,00

1120,00

1120,00

1120,00

1120,00

9.

Відшкодування коштів за виконані роботи виконавцю робіт за встановлення лічильників для виміру об’єму води та об’ємних витрат газу соціально-вразливим категоріям населення

постійно

бюджет міської територіальної громади

 

1000,00

700,00

700,00

700,00

управління праці та соціального захисту населення

10.

Розробка проектно-кошторисної документації на реконструкцію нежитлового приміщення під гуртожиток для малих сімей (вул.Перемоги,13)

постійно

бюджет міської територіальної громади

-

29,00

30,00

-

-

управління праці та соціального захисту населення

11.

Реконструкція  нежитлового приміщення  під гуртожиток для малих сімей (вул.Перемоги,13)

постійно

бюджет міської територіальної громади

-

-

300,00

-

-

 

12.

Придбання підйомника для осіб з інвалідністю (вул.Кам’янецька,76)

постійно

бюджет міської територіальної громади

-

-

700,00

1000,00-

-

 

 

7. Підтримка внутрішньо переміщених осіб

1.

Формування Єдиної інформаційної бази даних внутрішньо переміщених осіб

постійно

 

 

 

 

 

 

управління праці та соціального захисту

2.

Оформлення акту оцінки потреб (за повідомленням або особистим зверненням в підпорядковані установи управління праці та соціального захисту), з метою визначення видів соціальної допомоги та надання комплексу соціальних послуг

постійно

 

 

 

 

 

 

підпорядковані установи управління праці та соціального захисту

3.

Надання соціальних послуг з метою адаптації та соціальної підтримки внутрішньо переміщених осіб

постійно

бюджет міської територіальної громади (в межах фінансування установ)

 

 

 

 

 

підпорядковані установи управління праці та соціального захисту

4.

Залучення до культурно-мистецьких заходів Хмельницької міської територіальної громади внутрішньо переміщених осіб

постійно

бюджет міської територіальної громади (в межах фінансування управлінь)

100,00

300,00

350,00

400,00

400,00

управління праці та соціального захисту населення,

підпорядковані установи управління праці та соціального захисту,

управління культури і туризму,

управління молоді та спорту

5.

Забезпечення продуктами харчування, одягом, засобами гігієни внутрішньо переміщених осіб.

постійно

бюджет міської територіальної громади та інші джерела (в межах фінансування установ)

6000,00

5500,00

5000,00

5000,00

5000,00

Хмельницький міський територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг),

Хмельницький міський центр соціальної підтримки та адаптації

6.

Сприяння працевлаштуванню внутрішньо переміщених осіб

постійно

бюджет міської територіальної громади

220,00

250,00

-

-

-

управління праці та соціального захисту,

міський центр зайнятості

7.

Виготовлення проектної документації для будівництва житла для внутрішньо переміщених осіб

щороку

бюджет міської територіальної громади

400,00

1350,00

-

-

-

управління капітального будівництва

8.

Забезпечення безоплатним харчуванням у закладах загальної середньої освіти учнів з числа внутрішньо переміщених осіб

постійно

бюджет міської територіальної громади

5700,00

5700,00

-

-

-

Департамент освіти та науки

9.

Забезпечення безоплатним харчуванням у закладах дошкільної освіти дітей з числа внутрішньо переміщених осіб.

постійно

бюджет міської територіальної громади

4200,00

4200,00

-

-

-

Департамент освіти та науки

10.

Забезпечити відшкодування витрат, пов’язаних із наданням послуги з прання та сушки одягу з 50% знижкою внутрішньо переміщеним особам, фактичне місце проживання (перебування) яких зареєстровано на території Хмельницької міської територіальної громади, а на період дії воєнного стану - з 100% знижкою внутрішньо переміщеним особам фактичне місце проживання (перебування) яких зареєстровано на території Хмельницької міської територіальної громади.

щороку

бюджет міської територіальної громади

355,00

700,00

1000,00

1000,00

1000,00

управління праці та соціального захисту населення

11.

Організація доставки населенню гуманітарного вантажу в межах громади на території, що постраждали від збройної агресії російської федерації проти України.

постійно

бюджет міської територіальної громади

200,00

300,00

100,00

100,00

100,00

управління праці та соціального захисту населення

12.

Реконструкція та капітальний ремонт Позаміського дитячого закладу з оздоровлення та відпочинку «Чайка» Хмельницької міської ради

щороку

бюджет міської територіальної громади

15000,00

95000,00

50000,00

-

-

Позаміський дитячий заклад з оздоровлення та відпочинку «Чайка»

13.

Реконструкція та капітальний ремонт приміщень Хмельницького міського центру соціальної підтримки та адаптації для розміщення внутрішньо переміщених осіб

щороку

бюджет міської територіальної громади

-

4000,00

-

-

-

Хмельницький міський центр соціальної підтримки та адаптації

14.

Реконструкція та ремонтні роботи приміщень Рекреаційного центру «Берег надії» для розміщення внутрішньо переміщених осіб

щороку

бюджет міської територіальної громади

-

5000,00

-

-

-

Рекреаційний центр «Берег надії»

 

8. Інформаційне забезпечення

1.

Висвітлювати питання щодо виконання Комплексної програми «Піклування» в засобах масової інформації та на сайті міської ради

постійно

 

 

 

 

 

 

управління міської ради

2.

Проводити інформаційно-роз’яснювальну роботу серед населення щодо впровадження нових нормативних та законодавчих актів з питань праці, соціального захисту населення

постійно

 

 

 

 

 

 

управління праці та соціального захисту населення

 

Фінансування по роках з бюджету міської територіальної громади

 

 

320562,00

477424,00

430900,00

401765,00

413570,00

2 044 221,00

 

Фінансування по роках з обласного бюджету

 

 

1150,00

1300,00

1350,00

1350,00

1350,00

6 500,00

 

Фінансування по роках

всього:

 

 

321712,00

478724,00

432250,00

403115,00

414920,00

2 050 721,00

 

Секретар міської ради Віталій ДІДЕНКО

Начальник управління праці та соціального захисту населення Словян ВОРОНЕЦЬКИЙ

 

Додаток 2

до Комплексної програми «Піклування» в Хмельницькій

міській територіальній громаді на 2022-2026 роки

у редакції рішення 36-ї сесії міської ради від 21.12.2023 №42

 

Паспорт програми

1.

Ініціатор розроблення Програми

Управління праці та соціального захисту населення

2.

Дата, номер і назва розпорядчого документа органу виконавчої влади про розроблення Програми

Закони України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», «Про основи соціальної захищеності осіб з інвалідністю в Україні», «Про соціальні послуги», «Про реабілітацію осіб з інвалідністю в Україні», Указ Президента України від 3 грудня 2015 року №678/2015 «Про активізацію роботи щодо забезпечення прав людей з інвалідністю»

3.

Розробник Програми

Управління праці та соціального захисту населення

4.

Учасники (співвиконавці) Програми

- управління праці та соціального захисту населення;

- фінансове управління;

- управління охорони здоров’я;

- управління молоді та спорту;

- управління культури і туризму;

- управління комунальної інфраструктури;

- управління житлової політики та майна;

- управління транспорту та зв’язку;

- служба у справах дітей;

- міський центр соціальних служб;

- управління капітального будівництва;

- Департамент освіти та науки.

5.

Термін реалізації Програми

2022-2026 роки

6.

Перелік місцевих бюджетів, які беруть участь у виконанні Програми

бюджет Хмельницької міської територіальної громади, субвенції обласного бюджету

7.

Загальний обсяг фінансових ресурсів, необхідних для реалізації Програми, всього (тис.грн.)

2 050 721,00

 

Секретар міської ради Віталій ДІДЕНКО

Начальник управління Словян ВОРОНЕЦЬКИЙ

 

(Додаток 1 та 2 до Програми викладено у новій редакції відповідно до

рішення 36-ої сесії міської ради від 21.12.2023 №42)

File link
Size: 275 КБ
Extension: doc

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!