Рішення міської ради

Звернення №1

 

Президенту України

Володимиру ЗЕЛЕНСЬКОМУ

 

Голові Верховної Ради України

Дмитру РАЗУМКОВУ

 

Прем’єр Міністру України

Денису ШМИГАЛЮ

 

ЗВЕРНЕННЯ

Ми, депутати Хмельницької міської ради, у час коли вся Україна проходить нелегкий шлях боротьби за свою територіальну цілісність та незалежність, розуміючи повноту ситуації, котра складається в українському суспільстві, аби позбутися колоніального гніту проросійських сил, зважаючи, що війна за справжню українську незалежність ведеться не лише на теренах східної частини України, а й глибоко в тилу – звертаємося до Президента України, до Кабінету Міністрів України, до Голови Верховної ради та Прем’єр-міністра з клопотанням про заборону діяльності проросійських партій «Опозиційна платформа – за життя» та «Партія Шарія» на території України. Саме ці політичні сили щодня, щогодини своєю діяльністю активно просувають інтереси окупанта-агресора Російської Федерації та проявляють відвертий колабораціонізм, що загрожує основам державотворення.

Вже тридцять років незалежності нашої держави, а ми і досі боремося за те, щоб нас поважали та не вважали малоросійською губернією, щоб нарешті позбутися впливу від держави-окупанта в різних сферах нашого життя. Внаслідок Революції Гідності було заборонено антиукраїнські політичні сили, такі як Комуністична партія та Партія регіонів. Проте їм на заміну з’явились нові («Опозиційна платформа – за життя» та «Партія Шарія») практично із тими ж ідеологіями, які розхитують ситуацію в державі зсередини, чим послаблюють позиції нашої держави на світовому ринку.

Враховуючи те, що Україна наразі у стані війни із російським окупантом, ми не можемо дозволити розповсюдженню промосковської агентури та ідеології в нашій державі.

Ми, депутати Хмельницької міської ради, закликаємо ухвалити законопроєкт і відповідні регуляторні акти, які б заборонили фактичну діяльність партій «Опозиційна платформа – за життя» та «Партія Шарія» як таких, що відстоюють та активно просувають інтереси російського агресора, щоб не дати їм можливості проросійського реваншу й нанесення загрози для економічного, політичного, соціального життя Української держави та сприяти розколу українського суспільства.

 

Звернення прийняте на черговій сьомій сесії Хмельницької міської ради восьмого скликання 14 липня 2021 року.

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!