Новини

Підсумки брифінгу заступника міського голови Романа Примуша

Ситуація із захворюванням на Covid-19, за словами заступника міського голови Романа Примуша, зараз стабільна, в стаціонарних закладах всього 6 хворих. Це один з найнижчих показників за весь період пандемії. «Але ми бачимо і можливі загрози на майбутнє, - наголошує він, - зокрема і модифікацію вірусу «Дельта». Тому велику увагу приділяємо вакцинації».

Скільки мешканців громади вже імунізувалися від Covid-19?

В нашій громаді близько 230 тисяч дорослого населення потребує вакцинації. Наразі 30 тисяч мешканців уже провакцинувалися першою дозою вакцини, 17 тисяч – другою. Бачимо, що першою дозою охопили близько 13% дорослого населення. Для колективного імунітету ВООЗ рекомендує 70%. "Ставимо завдання до жовтня вакцинувати не менше 70 тисяч мешканців громади", - каже Роман Примуш.

Де проводиться вакцинація зараз?

Роман Примуш наголошує, що наразі вакцинація триває у Центрі вакцинації за адресою вул. володимирська, 92, щоденно з 9 до 16.00 год. Тут щеплюють вакциною Moderna у будні дні і другою дозою вакцини CoronaVac у вихідні. Також працюють 4 пункти щеплень, де вакцинують AstraZeneca і CoronaVac (перша чи друга доза). Вакциною Pfizer наразі винятково ревакцинують організовані колективи.

Із загальної кількості близько 11 тисяч осіб щеплювалися у Центрі вакцинації. Велику роботу провели в колективах.

Якими вакцинами імунізуються хмельничани?

За словами заступника міського голови, найбільше хмельничан щепилися вакциною Pfizer – 9958 першою дозою, 6121 другою, AstraZeneca – 7397 першою дозою, 5841 другою, CoronaVac – 7244 першою дозою, 4719 другою, Moderna – 5385 першою дозою.

Усі вакцини є у наявності.

Щодо професійних груп, то вже імунізовано 65% медиків та 50% вчителів і працівників педагогічних закладів.

Хто видає сертифікат про вакцинацію?

Сертифікат про вакцинацію заповнює і видає сімейний лікар. Він може бути надрукований і на жовтому папері, як це вимагалося раніше, і на звичайному білому. У Міністерстві цифрової трансформації тестують електронний сертифікат і обіцяють, що невдовзі він працюватиме через додаток «Дія».

Що ж робити хмельничанам, які подорожують?

Перевіряти на сайті Міністерства закордонних справ вимоги до в’їзду у ту чи іншу країну, звертати увагу на те, які сертифікати там визнані.

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!