Новини

Ухвалено Програму охорони довкілля Хмельницької міської територіальної громади на 2021-2025 роки

На черговій п’ятій сесії Хмельницької міської ради ухвалено Програму охорони довкілля Хмельницької міської територіальної громади на 2021-2025 роки. Основними напрямками програми є охорона водних ресурсів, атмосферного повітря, розвиток природно-заповідного фонду, збереження біорізноманіття, поводження з твердими побутовими відходами, формування екологічної свідомості населення.

Для вирішення екологічних проблем пропонується реалізувати заходи з озеленення міста, розробити програму моніторингу в галузі охорони атмосферного повітря, провести обстеження та паспортизацію гідротехнічних споруд, біологічну меліорацію водойм, забезпечити продовження практики сортування сміття у закладах освіти Хмельницької міської територіальної громади, сприяти відкриттю навчального центру поводження з відходами в місті Хмельницькому тощо.

Для реалізації заходів програми передбачається залучення власних коштів комунальних підприємств та місцевих бюджетів різного рівня.

При реалізації запропонованих заходів у 2021 − 2025 роках очікується зниження рівня забруднення природного середовища, організація системи моніторингу довкілля, підвищення екологічної безпеки на території міста, збереження та охорона об’єктів природно-заповідного фонду, оптимізація прийняття управлінських рішень із урахуванням їх впливу на природні екосистеми тощо.

Детальніше ознайомитися з Програмою охорони довкілля Хмельницької міської територіальної громади на 2021-2025 роки можна тут.

 

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!