Новини

Герої серед нас!

У переддень вшанування Героїв Небесної Сотні в архівному відділі Хмельницької міської ради відбулась цікава зустріч. Хмельницькі школярі мали нагоду поспілкуватися з учасником Революції Гідності, учасником операції об’єднаних сил Олександром Полудніциним, військовим кореспондентом Михайлом Габрухом та учасником операції об’єднаних сил Володимиром Вільгушем.

Почуття гідності та честі, право на самовизначення є головними цінностями українців. Ці риси об’єднують наших героїв – борців за свободу та незалежність України різних часів: Української революції 1917–1921 років, Холодного Яру і повстанців 1920–1930-х, Української повстанської армії, учасників дисидентського руху, Революції на граніті, Помаранчевої революції, Революції Гідності.

Сьогодні, в умовах війни на сході України, маємо частіше згадувати доленосні події, які стали символом боротьби за свободу та гідність.

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!