Новини

Програму підтримки українського друкованого слова «#ЩодняЧитай українською» буде реалізовано в Хмельницькому протягом найближчих п’яти років

В 2021 році у місті Хмельницькому розпочнеться реалізація нової програми підтримки українського, зокрема хмельницького, друкованого слова. Програма підтримки читацької культури та книговидання у Хмельницькій міській територіальній громаді на 2021-2025 роки «#ЩодняЧитай українською» затверджена рішенням сесії Хмельницької міської ради від 23 грудня 2020 року. Програма сприятиме виданню книг місцевих авторів, збірок, альманахів. Передбачає також поповнення фондів бібліотек, популяризацію літератури: у рамках «#ЩодняЧитай українською» влаштовуватимуть літературні акції, вечори, зустрічі з письменниками тощо. На реалізацію програми за п’ять років з міського бюджету та частково з інших джерел планується виділити загалом понад 9 мільйонів гривень.

Заходи, які проводитимуться в рамках реалізації програми, мають на меті створити сприятливі умови для розвитку книговидавничої справи, книгорозповсюдження та популяризації української книги, а також розвивати і підтримувати читацьку культуру шляхом задоволення потреб містян у книжковій продукції, поширювати інформацію про Хмельницький.

Попередня програма «Читай українською» діяла у Хмельницькому протягом 2018-2020 років. Саме її успішна реалізація та видання за три роки понад восьми десятків назв книг сприяли затвердженню у місті нової. Зокрема завдяки програмі «Читай українською» фонди Хмельницької міської централізованої бібліотечної системи поповнилися 1758-ма примірниками книг на суму 159 тис. грн. У бібліотеках міста регулярно відбувалися презентації нових місцевих літературних видань, зустрічі з авторами. Такі події були досить популярними серед містян та збирали навколо себе читачів, журналістів, літераторів і всіх дотичних до українського друкованого слова.

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!