Новини

Протягом місяця хмельничани мали можливість ближче познайомитися з джазовою музикою через призму різних видів мистецтва

З 20 серпня до 20 вересня, у Хмельницькому тривали заходи Програми навчально-просвітницьких заходів «Поджазуємо?!».

Хмельничанам про джаз розповідали через різні види мистецтва: фотографію, живопис, кіно, образотворче мистецтво, танці та, власне, музику. Більшість заходів відбувалися в форматі онлайн.

Кращі джазові музиканти, такі як Ігор Гнидин, Яків Цвєтінський, Анастасія Літвінюк, Дана Винницька, Богдан Гуменюк, Олексій Боголюбов, Ольга та Микола Гончаренки, проводили лекції для музикантів-початківців, які навчаються у музичному коледжі ім. Владислава Заремби та дитячих музичних школах міста.

На місцевому телебаченні вийшло три авторські ексклюзивні програми «Про джаз з Олексієм Коганом».

Реалізовувало Програму «Поджазуємо?!» управління культури і туризму Хмельницької міської ради за підтримки Українського культурного фонду.

Більша частина матеріалів — концерт і джемсейшн викладачів, відкриті репетиції та лекції, танцювальні майстер-класи — залишаються у вільному доступі на YouTube-каналі JazzFestPodilliа.

Усіх, хто відвідав, у тому числі й онлайн, хоча б один захід Програми «Поджазуємо?!» організатори просять пройти невеличке опитування за посиланням.

 

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!