Новини

Хмельницька міська рада затвердила Програму підтримки ОСББ, які впроваджують проєкти з енергоефективності

У червні 2020 року Хмельницька міська рада затвердила Програму і Порядок фінансової підтримки ОСББ на 2020-2023 роки, які впроваджують енергоефективні проєкти за умовами програми «Енергодім».

Міська рада Хмельницького підтримує спільноти відповідальних співвласників багатоквартирного будинку, які розуміють, що утримання багатоквартирного будинку справа власників квартир.

Місцева програма у Хмельницькому відшкодовує частину кредитів та відсоткові ставки за залученими кредитами на впровадження заходів з енергоефективності, які здійснюють ОСББ-учасники Програми «Енергодім».

Після того як ОСББ отримало третій транш гранту від Фонду енергоефективності та успішно пройшло верифікацію виконаних заходів, міська рада може відшкодувати до 10% тіла кредиту, який був залучений на здійснення відповідних заходів з енергоефективності.

В місцевій Програмі зазначено, що розмір відшкодування частини відсотків за кредитами, виданими на енергомодернізацію будинку, проводиться у розмірі, що дорівнює обліковій ставці Національного банку України та здійснюється з міського бюджету протягом 24 місяців з дати отримання кредиту в банківській установі на будівельні роботи, але не довше ніж до 31.12.2023 року. Програма також визначає, що відшкодування відсоткової ставки за залученими кредитами відшкодовується ОСББ тільки на етапі виконання ремонтно-модернізаційних робіт.

«Скориставшись підтримкою Програми «Енергодім» та нашої місцевої програми, мешканці багатоквартирних будинків комплексно і послідовно зможуть покращити теплозбереження у своїх домівках. І точно не будуть «сліпими кошенятами», які намагаються хоча б щось зробити — точково, часто навіть непрофесійно реагувати на масштабні проблеми. Вважаю, що комплексність підходів впровадження заходів з енергоефективності, які пропонує Програма від Фонду — є великою перевагою для реалізації якісних проєктів з енергомодернізації багатоповерхівок», — розповів начальник управління житлово-комунального господарства Хмельницької міської ради Василь Новачок.

Станом на 1 липня 2020 року у 404 будинках Хмельницького створено об'єднання співвласників багатоквартирних будинків, в тому числі 57 ОСББ, яким послуги з управління надає управитель, решта здійснюють обслуговування власного будинку шляхом самозабезпечення.

 

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!