Новини

У Хмельницькому оновлюють ліфти

Одним з важливих напрямків організації ефективного надання житлово-комунальних послуг є експертне обстеження, модернізація, капітальний ремонт та заміна ліфтів, адже переважна більшість вертикальних підйомників уже вичерпали свій експлуатаційний ресурс – 25 років.

Ліфтовий парк у житловому господарстві міста старішає рік від року і потребує капітального ремонту, послідовної заміни і модернізації. Для поступового поліпшення ситуації в ліфтовому господарстві в місті проводиться системна робота. За інформацією управління житлово-комунального господарства, цього року зроблена експертна оцінка технічного стану (обстеження) 118 ліфтів, виконано капітальний ремонт 55 підйомників у житлових будинках міста. Зокрема, замінено тягові канати, лебідки, редуктори, електродвигуни, обмежувачі швидкості, визивні апарати ліфтів у будинках за адресами: вул. Прибузька, 2; прв. Козацький, 47; вул. Гальчевського, 27/1; вул. Пілотська, 39, 117, 117/1; вул. Курчатова, 17; Львівське шосе, 16, 18/2 А, 27, 43; вул. Залізняка, 18; вул. Перемоги, 11, 10 А.

Також планується замінити ліфти, які мають сильну зношеність і не підлягають ремонту. Зокрема, новий ліфт заплановано встановити у будинку №22 на вулиці Інститутській.

«У будинку №22 на вулиці Інститутській заплановано замінити ліфт на умовах співфінансування (90 % від необхідної суми виділено з міського бюджету, решту 10 % заплатили співвласники будинку). Вже проведено тендер та укладено угоду на виконання робіт, - зазначила начальник відділу з експлуатації та ремонту житлового фонду управління житлово-комунального господарства Ганна Рихлицька. - На капітальний ремонт ліфтів в поточному році у міському бюджеті передбачено 5,0 млн грн ( на заміну тягових канатів, редукторів, лебідок), у тому числі на експертну оцінку технічного стану ліфтів у хмельницьких багатоповерхівках - 1,6 млн грн».

На фото: капітальний ремонт ліфта у будинку №33 на вулиці Соборній, який розпочали сьогодні, 26 березня. Працівники СРБП «Хмельницькліфт» вже оновили систему диспетчеризації та кнопки виклику на дев'яти поверхах будинку, планують замінити на новий редуктор підйомника.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!