Новини

Просторові інсталяції київського художника Антона Логова у Хмельницькому

У рамках відзначення Дня міста Хмельницького відбулося урочисте відкриття просторових інсталяцій. Два цікавих та оригінальних арт-об’єкти (букви «А» та «О») встановлено на центральній вулиці міста Хмельницького - Проскурівській, ще одна (буква «Т») прикрашає сквер імені Т. Шевченка. Просторові інсталяції символізують тему мови, спілкування та спосіб передачі інформації. Ці роботи є втіленням співпраці управління культури і туризму Хмельницької міської ради, літературно-перекладацького фестивалю «TRANSLATORIUM» та київського художника Антона Логова, який втілив усі спільні ідеї.

«Вперше на вулицях нашого міста з’являється таке сучасне мистецтво. Впродовж останніх трьох років у рамках святкування Дня міста ми намагаємось показувати сучасне мистецтво хмельничанам та гостям міста. А в Хмельницькому воно з’явилося набагато раніше, понад 30 років тому, коли хмельницький художник Микола Мазур зробив свої металеві конструкції-інсталяції. Позаминулого року у нас був мистецький куб, своєрідна арт-галерея просто неба, минулого року у нас була інсталяція різнокольорових чоловіків-манекенів, цьогоріч маємо можливість бачити інсталяції Антона Логова, талановитого художника з міста Києва, - зазначив начальник управління культури і туризму міської ради Артем Ромасюков, звертаючись до присутніх. - Сучасне мистецтво цікаве тим, що дає можливість кожному бачити щось своє, розвивати свою уяву і дивлячись на ці роботи, фотографуючись біля них – мислити, думати. Ці роботи не залишили хмельничан і гостей нашого міста байдужими, кожен про них говорить».

Екскурсію від літери до літери провів сам автор.

 

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!