Новини

Для хмельницьких лікарень придбано нове медичне обладнання

Загалом 44 мільйони гривень за останні роки було спрямовано на придбання сучасного медичного обладнання. За кожним придбанням – врятовані життя і відновлене здоров'я хмельничан. Без перебільшення.

Днями розпочали працювати відразу два великих для міста придбання. Артроскопічна стійка для операцій на суглобах – чудова можливість для лікарів, які навчалися і стажувалися закордоном, вивести медицину міста на новий рівень. Малоінвазивні операції в місті проводяться вже багато років, але апаратура дозволяла працювати лише з колінними суглобами, зараз же шанс на діагностику, одужання і реабілітацію мають і хворі з проблемами плечових суглобів. Стійку встановили лише тиждень тому, а на сьогодні запланована перша операція і вже складений графік на найближчі тижні. Спеціалісти запевняють, що незабаром зможуть малоінвазивно оперувати і ще дрібніші суглоби. Вартість стійки становить 2 мільйони гривень.

А у Хмельницькому міському перинатальному центрі запрацював надсучасний апарат УЗД. Він дозвляє вчасно виявити вади розвитку дитини на ранніх стадіях, а також є незамінним під час діагностики гінекологічних захворювань. Апарат нового покоління навіть може автоматично визначити відсоток можливості того, що новоутворення є злоякісним. Його вартість трохи більше 2,3 мільйонів гривень.

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!