Новини

Тривають екскурсії Хмельницькою міською радою

Завдяки освітньому проекту – екскурсії міською радою, ініціаторкою якого є керуюча справами виконавчого комітету Юлія Сабій, сьогодні у Хмельницькій міській раді побували учні навчально-виховного об’єднання №23, що у мікрорайоні Книжківці.

Юлія Сергіївна спершу показала школярам зал засідань міської ради. Школярі дізналися як обирається міський голова і його заступники, як працює електронна система для голосування та ухвалюються важливі для міста рішення.

Юні книжківчани спробували себе у ролі депутатів, посиділи на їх робочих місцях у залі. Також із задоволенням обирали серед однокласників міського голову, його заступників, секретаря міської ради.

Продовженням екскурсії стало ознайомлення школярів з історією міста та будівлі міської ради.

Традиційно, після завершення екскурсії, діти отримали подарунки - сувенірну продукцію з символікою міста.

Ще довго учні не покидали сесійної зали, фотографувалися на згадку про цікаву та змістовну екскурсію. Найсміливіші приміряли до себе крісло міського голови.

Бути свідомими громадянами, обізнаними у політичних процесах та розумітися у роботі органів місцевого самоврядування школярів навчають з п’ятого класу. За словами керуючої справами виконавчого комітету міської ради Юлії Сабій, дуже важливо, щоб діти знали про роботу виконавчого комітету, міського голови, депутатського корпусу, орієнтувалися у питаннях виборчого процесу та розуміли, що таке політичні процеси. Завдяки цьому у майбутньому вони стануть активною територіальною громадою міста Хмельницького.

Довідково

Відлік історії НВО №23 ведеться з 1885 року. Тоді у селі Книжківці у поповій хаті було відкрито церковно-приходську школу. У 1952 році було розпочато будівництво приміщення школи, яке завершили 1957 року.

У 2008 році збудовано нове триповерхове приміщення школи, цього ж року у навчальному закладі відкрито підрозділ дошкільного виховання. З липня 2012 року заклад функціонує як навчально-виховне об’єднання №23, яке складається із загальноосвітньої школи і дитячого садочка.

 

 

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!