Новини

Юні хмельничани беруть активну участь у Всеукраїнському конкурсі дитячого читання «Книгоманія»

Завершився другий етап XV Всеукраїнського конкурсу дитячого читання «Книгоманія – 2019», який тривав з 18 до 23 березня. У ньому взяли участь 23 учасники з чотирнадцяти бібліотек-філій Хмельницької міської централізованої бібліотечної системи і бібліотек дев’яти загальноосвітніх шкіл міста. Всі вони семикласники. До членства в журі запрошували подільських письменників, вчителів української мови, бібліотекарів.

Учасники представляли свої читацькі щоденники, які містили записи про вісім прочитаних книжок, котрі не входять до шкільної програми з української чи зарубіжної літератури. Було цікаво дізнатися, які книги читають сучасні семикласники. Серед них: Кокотюха А. «Таємниця козацького скарбу», Дяченки О. і С. «Дивовижні пригоди звичайних речей», Гантер Е. «Коти-вояки», Щерба Н. «Чароділ. Чародільський браслет», Ріордан Р. «39 ключів» та інші. Діти розповідали про прочитане, а у конкурсі «Ерудит» показали обізнаність із художньою літературою загалом. Додаткові бали отримали читачі, які створили відео про улюблену книгу і виклали його у соціальних мережах.

Вперше для учасників конкурсу та цікавих до дитячої літератури та промоції дитячого читання у Facebook створили відкриту спільноту – "Таємне товариство Книгоманів". Приєднатися до групи можна за посиланням. У спільноті бібліотеки міста Хмельницького поширювали інформацію про перебіг "Книгоманії­ – 2019" та цікаві факти про читання, книжки, авторів.

Фіналістами стали найкращі вісім читачів. Вони отримали звання «Суперчитач мікрорайону…». Вітаємо переможців:

  • Руденьку Марію – читачку бібліотеки-філії №12,
  • Волчелюк Софію – читачку бібліотеки-філії №3;
  • Ништик Нікіту – читача бібліотеки-філії №4;
  • Онофрійчук Юлію – читачку бібліотеки-філії №8,
  • Чичевич Єлизавету – читачку бібліотеки-філії №15,
  • Нігловську Дарину – читачку бібліотеки ЗОШ №24,
  • Ковальчук Вероніку – читачку бібліотеки СЗОШ №12,
  • Велісевич Дар’ю – читачку центральної міської бібліотеки.

Очікуємо на ІІІ тур конкурсу, який відбудеться 15 квітня у міській бібліотеці-філії №12 за адресою проспект Миру, 76/2. Переможець отримає звання «Суперчитач міста Хмельницького» та отримає можливість відвідати Фестиваль дитячого читання «Книгоманія–2019», який відбудеться 17-19 травня у Львові.

Нагадаємо, що XV Всеукраїнський конкурс дитячого читання «Книгоманія – 2019» стартував 1 лютого.

 

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!