Рішення виконавчого комітету

від 14.02.2019 №142 "Про розгляд електронної петиції «Безпечний перехід»"

Україна
Хмельницька міська рада
Виконавчий комітет
РІШЕННЯ

від 14.02.2019 №142

Про розгляд електронної петиції «Безпечний перехід»

 

До міської ради надійшла електронна петиція щодо необхідності покращення умов та безпеки дорожнього руху на нерегульованих пішохідних переходах на вул. Інститутській. Вивчивши питання, викладені в електронній петиції, слід зазначити, що на даний час на вул. Інститутській облаштовано 7 пішохідних переходів, 5 з яких нерегульовані. Всі пішохідні переходи позначені відповідними дорожніми знаками та дорожньою розміткою. Для покращення безпеки дорожнього руху перед нерегульованим пішохідним переходом в районі центрального входу до Хмельницького національного університету влаштовані елементи примусового зниження швидкості дорожньо-транспортної техніки з асфальтобетону.

Водночас, лише протягом останніх двох років на цій вулиці сталось 9 дорожньо-транспортних пригод, внаслідок яких 9 особам завдано тілесні ушкодження. Серед травмованих – 5 пішоходів.

Ситуацію, що склалась, можна покращити за рахунок встановлення на пішохідних переходах додаткових технічних засобів регулювання дорожнього руху та спеціальних світильників.

Враховуючи вищезазначене, розглянувши електронну петицію «Безпечний перехід», керуючись Законом «Про місцеве самоврядування в Україні», Законом України «Про дорожній рух», рішенням  четвертої сесії міської ради від 27.01.2016 року № 6 «Про внесення змін до статуту територіальної громади міста Хмельницького та затвердження Порядку розгляду електронної петиції, адресованій Хмельницькій міській раді», виконавчий комітет міської ради

 

ВИРІШИВ:

 

1. Електронну петицію «Безпечний перехід» підтримати.

2. Доручити управлінню житлово-комунального господарства (Новачок В. П.) розробити проект та провести роботи із  капітального ремонту – встановлення додаткових технічних засобів регулювання дорожнього руху на нерегульованих пішохідних переходах на вул. Інститутській.

3. Контроль за виконанням рішення покласти на заступника міського голови Нестерука А. М.

 

Міський голова  О. Симчишин

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!