Новини

Увага! З 1 листопада встановлено заборону на вилов водних біоресурсів на місцях зимівлі

Зима – найвідповідальніший період у житті риб. При зниженні температури у водоймах нижче 8 градусів починається зимова міграція водних біоресурсів до місця зимівлі (зимувальні ями). Отже, як перезимує риба, як ми її збережемо взимку, залежать і майбутні улови. Рибні запаси необхідно берегти та примножувати.

Управління з питань екології та контролю за благоустроєм міста нагадує, що з метою охорони місць зимівлі водних біоресурсів, відповідно до ст. 10 Закону України «Про рибне господарство, промислове рибальство та охорону водних біоресурсів», на виконання доручення Державного агентства рибного господарства України № 67 від 19.10.2018 року, наказу Управління Державного Агентства рибного господарства у Хмельницькій області №38 від 30.10.2018 року «Про встановлення заборони вилову водних біоресурсів на зимувальних ямах 2018-2019 р.р.» з 1 листопада 2018 року до початку весняно-літньої заборони на період нересту 2019 року забороняється вилов риби в районі визначених зимувальних ям.

У місті Хмельницькому на річці Південний Буг зимувальні ями визначено:

  • в акваторії площею 3,89 га (у мікрорайоні Гречани);
  • в акваторії площею 3,89 га (150 м від дамби до парку «Острів кохання»).

Управління екології таконтролю за благоустроєм міста закликає всіх рибалок – любителів дотримуватись Правил любительського і спортивного рибальства: любительський лов риби в зимовий період дозволяється зимовими вудками з блешнею вертикального блесніння з гачком не більше № 10, мормишкою, наживною і живцевою снастями із загальною кількістю гачків на водоймах загального користування не більше п’яти на рибалку. Добова норма вилову риби становить 3 кг.

У разі здійснення лову риби на рибозимувальних ямах порушники будуть притягуватись до адмінвідповідальності згідно з чинним законодавством.

 

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!