Новини

1200 сертифікованих експрес-тестів Covid-19 передали медичним закладам

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив міський голова Олександр Симчишин: "1200 сертифікованих експрес-тестів на Covid-19 завдяки ефективній співпраці з місцевим бізнесом вже у наших медзакладах! Додам, що 120 тестів придбала комунальна аптека «Віола». Вони також вже розподілені між нашими медзакладами.

Це вже сьогодні дозволило розпочати масовіше тестування.
Наша мета – максимально протестувати контактні групи, виявити та ізолювати хворих, які можливо і в легкій, і навіть безсимптомній формі переносять коронавірус і самі про це не знають. Додатково знайшли і хочемо придбати ще 300 ПЛР-тестів (тести, які дають більш точний результат) для тестування ними тих категорій громадян, які є найбільш контактними, у першу чергу медиків.

Сьогодні ми маємо у інфекційній лікарні 1099 експрес-тестів.
Тепер ще 1320 експрес-тестів передали на міський лікувально-діагностичний центр (поліклініки), Хмельницьку міську дитячу лікарню, амбулаторії сімейної медицини, перинатальний центр та міську лікарню. Найближчими днями проведемо тестування на COVID-19 кондукторам тролейбусів, медикам, що працюють у мобільних бригадах, лікарнях та амбулаторіях, соціальним працівникам, які також мають багато контактів. На прохання Духовної ради міста протестуємо також частину священиків.

Сьогодні вже провели 172 експрес-тести. У першу чергу тестували хворих із пневмоніями. 17 тестів - негативні. Також тестували наших медиків. Загалом з 172 аналізів - 158 негативні. Ще 14 потребують додаткового обстеження ПЛР тестами.

Дякую благодійникам за допомогу і коштами, і у організаційному процесі: від пошуку виробника до отримання від них сертифікатів, усієї документації, проплати, розмитнення тощо.

Маленькою ложкою дьогтю стала вимога митників сплатити ПДВ за ввезений товар. Хоча ввезення експрес-тестів визначено як товар, який оподаткуванню не підлягає. Але виявляється, митники ще інструкцій не отримали."

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!