Новини

1500 саджанців дерев власноруч висаджують діти біля своїх шкіл та садочків

У березні 2017 року в нашому місті стартував цікавий еко-проект - "1000 дерев Хмельницькому". Відбулося це з ініціативи мережі магазинів канцелярських товарів «Офіс-центр». Його ідея полягала в тому, щоб долучити дітей та дорослих до озеленення міста. Школярі мали здати макулатуру, а натомість отримати дерева для свого навчального закладу. І ось нарешті - фінальна стадія цьогорічного етапу проекту. Назбирали 39000 кілограм макулатури!

До акції долучилися 26 дитячих садків, 31 школа, підприємці, комунальні установи.

Цими днями діти власноруч висаджують 1500 саджанців дерев біля своїх шкіл та садочків. Макулатуру збирали три місяці, а дерева ростимуть десятиліттями!

«За 2 роки в рамках різних екологічних акцій ми висадили понад 2500 дерев і кущів. А ще відвели або закріпили 16 земельних ділянок під парки та сквери. Найбільша з них під парк, вона має розмір понад 55 га і знаходиться між вулицями Щедріна та Холодноярців, неподалік річки Кудрянка. Найменша – 482 кв.м, розташована по вул. Соборній, 44/2а. Загалом площа новостворених за два роки парків та скверів склала понад 105 га", - зазначив міський голова Олександр Симчишин.

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!