Проекти рішень виконавчого комітету

Про розгляд електронної петиції «Пішохідний світлофор з кнопкою –  вул. П. Мирного, 5»

Про розгляд електронної петиції «Пішохідний світлофор з кнопкою –  вул. П. Мирного, 5»

До виконавчого комітету міської ради надійшла електронна петиція «Пішохідний світлофор з кнопкою – вул. П. Мирного, 5», яка розглянута та вивчена управлінням комунальної інфраструктури Хмельницької міської ради. Управлінням комунальної інфраструктури Хмельницької міської ради встановлено, що на теперішній час на вул. Панаса Мирного, в районі Державного навчального закладу «Хмельницький центр професійно-технічної освіти сфери послуг», що за адресою:  вул. Панаса Мирного, 5, влаштовано нерегульований пішохідний перехід. Зазначений перехід позначений дорожніми знаками 5.38.1, 2 «Пішохідний перехід» на щитах з жовтим світлоповертальним тлом, а також дорожньою розміткою 1.14.2 («зебра» червоно-білого кольору). Для покращення безпеки дорожнього руху тут встановлені табло із жовтим світлоповертальним тлом та зображенням дорожніх знаків 1.33 «Діти», 3.29 «Обмеження максимальної швидкості – 30 км/год» і написом «Увага! Діти на дорозі». Для попередження виникнення дорожньо-транспортних пригод працівниками комунального підприємства по будівництву, ремонту та експлуатації доріг виконавчого комітету Хмельницької міської ради встановлені попереджувальні дорожні знаки 1.41 «Місце (ділянка) концентрації дорожньо-транспортних пригод» з табличкою 7.21.3 «Вид небезпеки», оскільки вказаний пішохідний перехід є одним із місць концентрації дорожньо-транспортних пригод.

Ситуацію, що склалась, громадянами пропонується покращити за рахунок встановлення на зазначеному пішохідному переході світлофорного об’єкта.

Однак, встановлено, що в м. Хмельницькому функціонують 129 світлофорних об’єктів, що в порівнянні з іншими містами України за кількістю перевищують у співвідношенні до площі міської території та кількості населення. Так, наприклад, у м. Львові налічується 170 світлофорних об’єктів, у м. Чернівці – 90, у м. Івано-Франківськ – 64.

В місті наявні близько 20 аварійно-небезпечних ділянок з пішохідними переходами, 6 з яких є місцями концентрації дорожньо-транспортних пригод. Покращення безпеки дорожнього руху в таких місцях, зокрема безпеки пішоходів, пропонується здійснювати із застосуванням ефективної практики інших міст та країн, а саме: влаштуванням засобів заспокоєння руху у вигляді підвищених пішохідних переходів, перехресть, дорожніх пагорбів, острівців безпеки, звужень ширини проїжджої частини, шиканів тощо відповідно до ДСТУ 4123:2020 «Засоби заспокоєння руху».

На підставі вищевикладеного, враховуючи пропозицію управління комунальної інфраструктури, відповідно до рішення четвертої сесії міської ради від 27.01.2016 року № 6 зі змінами «Про внесення змін до статуту територіальної громади міста Хмельницького та затвердження Порядку розгляду електронної петиції, адресованій Хмельницькій міській раді», керуючись Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», Законом України «Про дорожній рух», виконавчий комітет міської ради

 

В И Р І Ш И В:

  1. Відмовити у встановленні світлофорного об’єкта на вул. Панаса Мирного, в районі буд. № 5
  2. Підтримати рішення щодо проведення робіт із влаштування підвищеного пішохідного переходу на вул. Панаса Мирного, в районі буд. № 5.
  3. Управлінню комунальної інфраструктури (В. Кабальський) надати пропозиції фінансовому управлінню (С. Ямчук) щодо фінансування проведення робіт із влаштування підвищеного пішохідного переходу на вул. Панаса Мирного, в районі Державного навчального закладу «Хмельницький центр професійно-технічної освіти сфери послуг», що за адресою: вул. Панаса Мирного, 5.
  4. Направити відповідь про результати розгляду електронної петиції автору електронної петиції.
  5. Оприлюднити інформацію про результати розгляду електронної петиції на офіційному сайті Хмельницької міської ради.
  6. Контроль за виконанням рішення покласти на заступника міського голови – директора департаменту інфраструктури міста В. Новачка.

Міський голова    Олександр СИМЧИШИН

 

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!