Новини

Звіт про роботу спостережної комісії при виконавчому комітеті Хмельницької міської ради за І півріччя 2024 року

Спостережна комісія при виконавчому комітеті Хмельницької міської ради діє на підставі рішення виконавчого комітету Хмельницької міської ради від 23.06.2022 року № 452 «Про створення спостережної комісії при виконавчому комітеті Хмельницької міської ради та втрату чинності рішення виконавчого комітету».

Спостережна комісія працює відповідно до плану роботи спостережної комісії при виконавчому комітеті Хмельницької міської ради на 2024 рік, який затверджений головою комісії.

Засідання спостережної комісії проводяться у разі потреби.

За І півріччя 2024 року за участю засуджених, представників слідчого ізолятора спостережною комісією проведено засідання. Всього було проведено 6 засідань.

У І півріччі 2024 року спостережною комісією були проведені засідання, на яких обговорювалися питання щодо діяльності спостережної комісії за 2023 рік та пропозиції щодо діяльності спостережної комісії на перше півріччя 2024 року.

Разом з тим у І півріччі 2024 року спостережною комісією виконавчого комітету Хмельницької міської ради проводились виїзні засідання в державній установі «Хмельницький слідчий ізолятор» для осіб, які відбувають покарання у Хмельницькому СІЗО, а саме: до Всесвітнього дня здоров’я; до дня Великодня було проведено тематичні духовно-просвітницькі заходи, спрямовані на збереження національних традицій та проведено святкове богослужіння за участі священника Хмельницької єпархії Православної Церкви України з освяченням пасок та крашанок; привітання з днем останнього дзвоника; до Міжнародного дня захисту дітей проведено тематичні просвітницькі, розвиваючі та пізнавальні заходи.

За участі члена спостережної комісії виконавчого комітету М. Любецької відбулась спільна нарада Уповноваженого ВРУ з прав людини в Хмельницькій області, Хмельницького місцевого центру з надання БВПД, Хмельницького міського центру соціальних служб, Хмельницької обласної прокуратури, Хмельницької районного відділу філії Державної установи «Центр пробації», Ювенальної поліції Хмельницької області та керівництва установи щодо напрацювання міжвідомчих інтеграцій, спрямованих на формування правосуддя, дружнього до дитини, а також обговорення проблемних питань і вирішення шляхів їхнього подолання в напрямку реалізації законних прав та інтересів неповнолітніх ув’язнених та засуджених.

За участі заступника голови спостережної комісії виконавчого комітету І. Ратушного відбулась робоча зустріч працівників ХРВФ ДУ «Центр пробації» у Хмельницькій області щодо взаємодії та сприяння виправлення засуджених осіб та осіб, які відбувають покарання у вигляді позбавлення волі та стосовно яких проводяться заходи підготовки до звільнення.

Загалом за I півріччя 2024 року спостережна комісія проводила свою діяльність згідно із затвердженим планом роботи, в ході якої здійснювались організація та безпосередній громадський контроль за дотриманням прав, основних свобод і законних інтересів засуджених осіб та осіб, звільнених від відбування покарання, сприяння органам і установам виконання покарань у виправленні і ресоціалізації засуджених осіб та створенні належних умов для їх тримання, організації виховної роботи з особами, умовно-достроково звільненими від відбування покарання, наданні допомоги у соціальній адаптації особам, звільненим від відбування покарання.

 

Голова спостережної комісії Михайло Кривак

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!