Присяжний Віталій Анатолійович

Присяжний Віталій Анатолійович

Віталій Присяжний народився 10 лютого 1987 року в селі Крачки Хмельницького району Хмельницької області.

У 1988 році сім’я переїхала в місто Хмельницький.

З 1993 по 2001 рік навчався в СЗОШ № 29. Після закінчення школи вступив у ПТУ №7, де здобув професію столяра.

З 2003 року працював у місті Хмельницький різноробочим.

 Військовослужбовець 115-ої окремої механізованої бригади Збройних Сил України, солдат Віталій Присяжний воював на Бахмутському напрямку з вересня 2022 року. Віталій мобілізувався у липні 2022 року. У Старичах Львівської області на Яворівському військовому полігоні пройшов навчання і 25 вересня  відправився на Схід, у Опитне. Попав зразу у пекло війни і разом із побратимами забезпечував оборону України, захищав безпеку населення та інтереси держави.

Помер 11 листопада 2022 року в госпіталі міста Київ після отриманого важкого поранення 6 листопада 2022 року поблизу населеного пункту Опитне Донецької області.

Герою тепер назавжди 35 років…

У Віталія Присяжного залишилися мати, батько та рідний брат.

Поховали воїна на Алеї Слави кладовища мікрорайону Ракове.

Нагороджений медаллю «Захиснику Вітчизни» за особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане виконання військового обов’язку.

Рішенням Хмельницької міської ради №33 від 15.09.2023 року за мужність у захисті державного суверенітету і територіальної цілісності України, видатні заслуги перед українським народом та Хмельницькою міською територіальною громадою удостоєний звання «Почесний громадянин Хмельницької міської територіальної громади» посмертно.

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!