Голота Володимир Петрович

Голота Володимир Петрович

Володимир Голота народився 26 вересня 1979 року в місті Переяслав-Хмельницький.

Навчався в НВК № 10 та НВО № 5 міста Хмельницький. Займався гімнастикою та боксом в ДЮСШ № 3.

Здобував професійну освіту електрика в місті Переяслав-Хмельницький.

З 1997 по 1999 рік проходив службу в ракетних військах. Звільнився у званні старшого сержанта.

У цивільному житті Володимир займався дизайнерським ремонтом, мав золоті руки та витончений смак. Якість роботи була завше на першому місці.

З початком повномасштабного вторгнення пішов добровольцем на фронт. Старший сержант ЗСУ з позивним Горець служив у окремій десантно-штурмовій бригаді.

29 жовтня 22-го на бойових позиціях під Новомихайлівкою Донецької області, його група прийняла важкий бій. Рятуючи побратимів, Володимир отримав численні поранення, але, допоки стало сил, керував боєм…

Володимиру Голоті тепер назавжди 43 роки…

У нього залишились дружина, син, батьки та сестра.

Поховали Героя на Алеї Слави кладовища у мікрорайоні Ракове.

Рішенням Хмельницької міської ради №33 від 15.09.2023 року за мужність у захисті державного суверенітету і територіальної цілісності України, видатні заслуги перед українським народом та Хмельницькою міською територіальною громадою удостоєний звання «Почесний громадянин Хмельницької міської територіальної громади» посмертно.

За військову звитягу нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня посмертно.

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!