Шевчук Олег Анатолійович

Шевчук Олег Анатолійович

Олег Шевчук народився 11 січня 1985 року у Хмельницькому. Після закінчення ЗОШ № 15 навчався у ВПУ № 11, здобув фах слюсаря з ремонту автомобілів. У 2003-2004 роках відслужив строкову службу.

Після служби почав працювати на заводі «Новатор». Потім працював на заводі ТОВ «НЕЙЛ».

З початком повномасштабного вторгнення добровольцем пішов на фронт. Воював у окремій механізованій бригаді імені короля Данила.

На фронті він був штурмовиком-піхотинцем, хоч кликали його на посаду зв’язківця. Олегова війна була дуже страшною, виснажливою і болючою. Він втрачав побратимів, хоч завжди прагнув їх вберегти, заступити. Пройшов з боями тернистими дорогами Попасної, Камишуватої, Лисичанська, під Рубіжним розбили кадирівців. Два рази був поранений.

Воїн пішов до Небесного Легіону 4 жовтня 2022 року у бою в селі Білогірка Херсонської області.

Олегу було 37 років…

У нього залишились дружина, двоє діток та мати.

Поховали Героя на Алеї Слави кладовища у мікрорайоні Ракове.

Рішенням Хмельницької міської ради №33 від 15.09.2023 року за мужність у захисті державного суверенітету і територіальної цілісності України, видатні заслуги перед українським народом та Хмельницькою міською територіальною громадою удостоєний звання «Почесний громадянин Хмельницької міської територіальної громади» посмертно.

За військову звитягу нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно), відзнакою військової частини «Хрест Героя».

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!