Новини

9 військовослужбовців представляли Хмельницький на відбірковому чемпіонаті до складу збірної України на «Ігри Нескорених»

Днями у Києві відбулися Всеукраїнські змагання з адаптивних видів спорту серед поранених військовослужбовців та ветеранів війни «Ігри Нескорених».

Цей чемпіонат був відбірковим до збірної України, яка представлятиме нашу країну на міжнародних змаганнях з адаптивних видів спорту на Invictus Games Vancouver Whistler 2025 (Ванкувер, Канада).

Хмельницький представляли 9 військовослужбовців, які отримали поранення. Деякі з учасників, не дивлячись на стан здоров’я і зараз захищають Україну.

Спортивні дисципліни:

- стрільба з лука;

- легка атлетика;

- велосипедний спорт;

- пауерліфтинг;

- веслування на тренажері;

- волейбол сидячи;

- плавання;

- настільний теніс;

- баскетбол на кріслах колісних.

За результатами змагань, відбіркова комісія протягом чотирьох тижнів (до 30 червня) обере 35 ветеранів, які у лютому 2025 року поїдуть представляти Україну.

Зі слів капітана команди Олександра Маковея: «Ветерани війни, військові, які отримали поранення не повинні соромитися займатися спортом та брати участь у спортивних змаганнях, адже це не тільки фізичний розвиток, а й психологічне розвантаження. Закликаю всіх долучатися до фізичної активності та своїм прикладом мотивувати інших».

За інформацією управління молоді та спорту

Хмельницької міської ради

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!