Юрков Михайло Сергійович

Юрков Михайло Сергійович

Михайло Юрков народився 18 вересня 2002 року у м. Хмельницькому. З 2009-2016 роки навчався у Морозівській ЗОШ І-ІІІ ступенів. З 2016 року - в НВК №10. Випускник 2020 року. В тому ж році вступив до Київського міжнародного університету на архітектурний факультет. У 2021 році узяв академвідпустку та з 30 серпня 2021 року пішов на контрактну службу. Служив на посаді стрільця 56-ої бригади 37-го батальйону. Пройшовши навчання і підготовку, працював оператором БПЛА та ударних дронів. З грудня 2021 року захищав Батьківщину на фронті. Проводив розвідку та коригування вогню на Донецькому напрямку в районі н.п. Красногорівка, н.п. Первомайське, н.п. Велика Новосілка, на Запорізькому напрямку - н.п. Гуляйполе, н.п. Берхівка.

6 березня 2023 року під час виконання бойового завдання в районі н.п. Дубово-Василівка Донецької області (Бахмутський напрямок) солдат Юрков Михайло Сергійович, позивний "Вінні", загинув.

Михайлу Юркову було лише 20 років…

У нього залишились мати, батько, брати, сестри.

Поховали Героя на Алеї Слави кладовища у мікрорайоні Ракове.

Указом Президента України нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня посмертно.

Рішенням Хмельницької міської ради №33 від 15.09.2023 року за мужність у захисті державного суверенітету і територіальної цілісності України, видатні заслуги перед українським народом та Хмельницькою міською територіальною громадою удостоєний звання «Почесний громадянин Хмельницької міської територіальної громади» посмертно.

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!