Захарченко Віктор Євгенович

Захарченко Віктор Євгенович

Віктор Захарченко народився 28 вересня 1977 року в місті Хмельницький.

Навчався в ЗОШ № 21. Після школи вступив до Хотинського сільськогосподарського технікуму.

З 1996 року пішов на строкову військову службу.

З 2000 року почав службу в 3-му окремому батальйоні сил ООН у Ліванській Республіці.

З 2004 року перебував на службі в складі 62-ої окремої механізованої бригади в Республіці Ірак.

З 2020 по 2021 рік служив у міжнародній приватній воєнній компанії «Diaplous Maritime Services», в складі підрозділу «PERUN», який спеціалізується на морській безпеці та захисті танкерів від піратства.

Був активним учасником Революції Гідності.

Не зважаючи на проблеми зі здоров’ям, в 2022 році Віктор Захарченко пішов добровольцем на фронт. Був військовослужбовцем 72-ї окремої механізованої бригади Збройних сил України та мав звання «Молодший сержант». Вже під час війни отримав контузію, пройшов реабілітацію і знову повернувся у військо.

Побратими розповідають, що кращого командира в них не було. Він дбав за усіх, піклувався про кожного бійця, допомагав їм.

Загинув воїн під час виконання бойового завдання 7 грудня 2022 року на Вугледарському напрямку.

Віктору Захарченку назавжди 45.

У воїна залишилися дружина, двоє синів, сестра, племінник.

Поховали воїна на Алеї Слави кладовища мікрорайону Ракове.

Віктор Захарченко нагороджений медаллю «Захиснику Вітчизни».

Рішенням Хмельницької міської ради №33 від 15.09.2023 року за мужність у захисті державного суверенітету і територіальної цілісності України, видатні заслуги перед українським народом та Хмельницькою міською територіальною громадою удостоєний звання «Почесний громадянин Хмельницької міської територіальної громади» посмертно.

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!