Новини

Сьогодні вшановуємо пам’ять жертв політичних репресій

Сьогодні в Хмельницькому поклали квіти до пам’ятника жертвам політичних репресій, що на Військовому кладовищі та «Ангела Скорботи». Саме в третю неділю травня в Україні віддають данину пам’яті жертвам політичних репресій.
Присутні в хвилині мовчання вшанували пам’ять усіх, хто став жертвою режиму та віддав своє життя. Мільйони українців загинули від сталінського терору. Маємо пам’ятати про подвиг кожного, особливо сьогодні, коли український народ вчергове виборює право жити у власній державі та будувати українське майбутнє.
«Ми вшановуємо пам’ять жертв політичних репресій, робимо висновки і продовжуємо боротьбу. Сьогодні маємо нових Героїв, цілу плеяду українців, які боряться за Україну, але маємо обов'язок пам'ятати тих, хто був репресований і теж віддав життя за українську державу», - наголосив заступник міського голови Микола Ваврищук.

Протягом 1937 – 1938 років каральною системою були знищені сотні тисяч українців: стали в'язнями ГУЛАГу, були позбавлені батьківського дому і вислані на чужину. Репресіям підлягав кожний запідозрений у найтяжчому зі злочинів - любові до України. Більшість репресованих були етнічними українцями. Майже всі ці люди згодом були реабілітовані.

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!