Новини

«Ладовиці» запрошують на «Гаївки під вербами»

Фольклорний гурт «Ладовиці» запрошує провести травневий вихідний на традиційній музичній події міста, яку не варто пропустити.

Завітайте у неділю, 19 травня, о 16:00 у міський парк "Молодіжний" вул. С. Бандери, 8 (біля верб), щоб насолодитися атмосферою українського танцю та співу.

«В нашому місті вже є традиція – в травні водити з нами гаївки. Гаївки – особливі за своїм характером і природою обрядові пісні, в яких нерозривно поєднуються пісня та рухи. У західних областях традиційно починали водити гаївки на Великодні свята і до Трійці.

Запрошуємо усіх охочих, дорослих і дітей, поринути у магічний світ весняної обрядовості. Разом з нами поводити криві танки, погратись у весняні ігри, забавлянки. Приходьте водити з нами гаївки!» - зазначають учасники гурту «Ладвиці».

Учасники дійства: фольклорний гурт «Ладовиці», етностудія «Ладовиці», зразковий фольклорний гурт «Ладосвіти» Хмельницької школи мистецтв «Заріччя».

 

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!