Новини

Міжнародний конгрес «Розбудова послуг з психічного здоров'я в громадах» проходить в Хмельницькому

«Сьогодні в Хмельницькому розпочав роботу міжнародний конгрес «Розбудова послуг з психічного здоров'я в громадах».

Проводиться конгрес у співпраці з Координаційним центром психічного здоров'я Кабінету Міністрів України.

Ми ще з 2014 року відчули гостру потребу в розширенні мережі психологічних закладів у громаді. А зараз майже кожен наш мешканець живе у стресі. Тому вивчаючи закордонний досвід у цій сфері, вітчизняні напрацювання, формуємо свій, унікальний.

Мета конгресу - привернути увагу до нагальних проблем психічного здоров’я та психосоціальної підтримки в Україні, забезпечити платформу для розповсюдження ідей і розвитку мережі дослідників, практиків і політиків у сфері психічного здоров’я спільноти тощо.

Серед доповідачів - Оксана Збітнєва, керівниця Координаційного центру з психічного здоров’я Кабінету Міністрів України, Ксенія Возніцина, директор Центру психічного здоровʼя і реабілітації «Лісова Поляна», всесвітньо відомі закордонні гості Ян Пфайффер, психіатр, психотерапевт, супервізор, Петр Навка (Словаччина, Німеччина), доктор медичних наук, психіатр, психотерапевт і експерт з питань психічного здоров'я, доктор Джошуа Креймайєр, професор магістерської програми з клінічного консультування з питань психічного здоров'я в Колорадському християнському університеті в Денвері, штат Колорадо, Томас Вебер, клінічний психолог і психотерапевт, керівник Інституту нейропсихотерапії у Відні, тощо.

Упродовж трьох днів учасники матимуть дискусії, виступи, майстерки на різні теми.

Для нас найважливішим є можливість спеціалістів з психологічного здоров’я розширити свої знання і поспілкуватися з практиками міжнародного рівня. Особливо зараз, коли готуємо проект нашого міського Центру психічного здоров’я і реабілітації.

Працюємо далі…

Тримаймо стрій!», - розповів міський голова Олександр Симчишин на власній сторінці у мережі фейсбук.

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!