Новини

Триває прийом заявок на ІV Відкритий міський конкурс читців «Квітка Прометея – 2024»

ІV Відкритий міський конкурс читців «Квітка Прометея – 2024» відбудеться у мистецькому просторі «КУТ» (вул. Проскурівського підпілля, 34), де кожний учасник зможе прочитати свою улюблену поезію, чи представити авторські вірші, або прозу, а головне - насолодитись мистецтвом читання.

Міський онлайн-конкурс читців «Квітка Прометея» (далі – Конкурс) проводиться з метою широкої популяризації української мови та літератури, виявлення обдарованої учнівської та студентської молоді, культурного, естетичного та патріотичного виховання та сприяння у глибшому ознайомленні та вивченні молоддю творчої спадщини великої української поетеси Лесі Українки.

Організатори Конкурсу: Хмельницький міський будинок культури за сприяння та підтримки Департаменту освіти та науки Хмельницької міської ради.

У Конкурсі беруть участь учні 1-11 класів загальноосвітніх та мистецьких шкіл Хмельницької міської територіальної громади, студенти ВНЗ у таких вікових категоріях:

  • І вікова категорія – 6 – 9 років;
  • ІІ – 10 – 13 років;
  • ІІІ – 14 – 17 років;
  • ІV – 18 і старші.

Номінації конкурсу:

  • «Класична література»;
  • «Сучасна література»;
  • «Авторський твір»;
  • «Гумор».

У конкурсну програму учасники обирають два твори українською мовою, один з яких обов’язково Лесі Українки. Твори мають бути різноманітними (поезія, проза, уривок, композиція тощо) та різножанровими (поема, філософська, патріотична лірика, описовий твір, байка, гумореска, есе тощо).

Конкурс читців проводиться у період з 22 січня по 23 лютого 2024 року у три етапи.

Для того, щоб стати учасником конкурсу, потрібно перейти за QR-code, або за посиланням, та надіслати на електронну адресу Хмельницького міського будинку культури ([email protected] ) заповнену анкету учасника.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!