Новини

Хмельницький міський центр соціальних служб надає різноманітний спектр послуг тим, хто потрапив у складні життєві обставини

Хмельницький міський центр соціальних служб - заклад, що проводить соціальну роботу із сім’ями, дітьми та молоддю, які належать до вразливих груп населення та/або перебувають у складних життєвих обставинах і надає їм соціальні послуги.

Перелік соціальних послуг, які надає Хмельницький міський центр соціальних служб:

Інформування

Надання інформації з питань соціального захисту населення, у тому числі переліку та адрес їх отримання; надання інформації щодо отримання медичної, правової допомоги, адміністративних послуг та інших видів допомоги, робіт, послуг.

Консультування

Допомога в аналізі життєвої ситуації, визначенні основних проблем, шляхів їх розв’язання; залучення отримувача соціальної послуги до вирішення власних проблем, складання плану виходу зі складної життєвої ситуації та допомогу в його реалізації; надання інформації з питань соціального захисту населення; надання психологічної допомоги та юридичного консультування; сприяння навчанню, формуванню та розвитку соціальних навичок, умінь, соціальної компетенції; допомогу в зміцненні/відновленні родинних і суспільно корисних зв’язків; сприяння в отриманні правової допомоги; сприяння в отриманні інших соціальних послуг, відповідно до виявлених потреб.

Соціальний супровід сімей (осіб), які перебувають у складних життєвих обставинах

Відвідування отримувача соціальної послуги за місцем його проживання (перебування); оцінювання потреб сім’ї (особи), яка перебуває у СЖО; складання індивідуального плану соціального супроводу; допомога отримувачу послуги в оформленні документів, бесіди з отримувачем соціальної послуги, членами його сім’ї, особами з найближчого оточення (очно, телефоном), інформування щодо питань, пов’язаних з наданням інших послуг і соціальної допомоги.

Соціальний супровід сімей, в яких виховуються діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування

Відвідування отримувача соціальної послуги соціального супроводу за місцем його проживання (перебування), у тому числі без попередження заздалегідь; збір додаткової інформації стосовно отримувача соціальної послуги соціального супроводу, консультування прийомних батьків, батьків-вихователів, опікунів, піклувальників щодо їх ролі у подоланні дитиною відчуття втрати; проведення оцінки потреб отримувача соціальної послуги соціального супроводу; консультування отримувачів соціальної послуги соціального супроводу з питань допомоги дитині в підтриманні неперервності родинних стосунків та суспільно корисних зв’язків.

Соціальна профілактика

Формування та утвердження цінностей здоров’я, розвитку навичок піклування про власне здоров’я та здоров’я оточуючих; попередження виникнення девіантної поведінки та правопорушень; попередження вживання наркотичних речовин та алкоголю, тютюнопаління, а також виникнення різних видів залежностей; розміщення та розповсюдження соціальної реклами і ІОМ у місцях, до яких мають доступ дійсні та потенційні отримувачі послуг, громадськість (заклади охорони здоров’я, спеціальні установи для дітей, заклади освіти, соціального захисту та соціального обслуговування, ЗМІ, інтернет-видання тощо); попередження, виявлення та нейтралізація ризиків вчинення домашнього насильства, жорстокого поводження з дитиною.

Надання притулку

Забезпечення місцем безпечного тимчасового цілодобового перебування постраждалих осіб від домашнього насильства та /або насильства за ознакою статті та надання комплексної допомоги ( психологічних, соціально-побутових,інформаційних, юридичних та інших послуг).

Адреса Хмельницького міського Центру соціальних служб : м. Хмельницький, вул. Кам’янецька, 38

Директор– Любецька Мар’яна Миколаївна

Телефони: соціальна робота в громаді: 65-78-78, 0961035052. Психологічна допомога та юридичне консультування: 0687296029. Служба «Телефон Довіри 15-50»: 0671331550. Мобільна бригада соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та насильства за ознакою статі: 0983548503.

E-mail: [email protected]

Графік роботи:

понеділок-четвер з 8:00 до 17:15 год., перерва з 12:00 до 13:00 год.

п’ятниця з 8:00 до 16:00 год, перерва з 12:00 до 13:00 год.

 

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!