Новини

До уваги платників земельного податку та орендної плати за землю!

Відповідно до статті 289 Податкового кодексу України Державна служба України з питань геодезії, картографії та кадастру (Держгеокадастр) повідомляє про застосування коефіцієнту індексації нормативної грошової оцінки земель за 2023 рік в розмірі 1,051.

Отже, власники та користувачі земельних ділянок в 2024 році мають здійснювати розрахунок платежів з коефіцієнтом 1,051.

Платники плати за землю (крім фізичних осіб) обчислюють самостійно суму плати за землю (земельного податку та орендної плати) і щороку станом на 01 січня, та не пізніше 20 лютого поточного року, подають до податкового органу за місцезнаходженням земельної ділянки податкову декларацію на поточний рік, з розбивкою річної суми рівними частками за місяцями.

Просимо врахувати коефіцієнт індексації нормативної грошової оцінки земель при поданні до 20 лютого 2024 року податкових декларацій з плати за землю.

 

За інформацією

Фінансового управління

Хмельницької міської ради

 

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!