Новини

22 січня – День Соборності України

Сьогодні відзначаємо 105-ту річницю проголошення Злуки українських земель в єдину державу. Цього дня в Хмельницькому поклали квіти до пам’ятників, меморіальних дощок видатним борцям за єдину, соборну та незалежну українську державу. Роман Шухевич, Симон Петлюра, Михайло Грушевський, В’ячеслав Чорновіл, Євген Коновалець, Кость Місевич – поклали свої життя за те, щоб Україна була та розвивалася.

Сьогодні наша держава також бореться за незалежність, маємо шанувати сучасних Героїв, які віддали життя за державу. Представники влади міста, області, силових структур, громадськість поклали квіти до пам’ятника Героям Небесної Сотні та Стели пам’яті Героїв Небесної Сотні та учасників АТО.

«День Соборності України є символічним для кожного українця та нації загалом. Сьогодні ми продовжуємо цю боротьбу. Пліч-о-пліч боремося на фронті та в тилу, щоб Україна була єдиною. Завдання №1 для всіх українців – зробити так, аби Україна була єдиною та незалежною. Це є покликанням для цілого покоління. Маємо лишити соборну та об’єднану державу нашим дітям», - зазначив заступник міського голови Микола Ваврищук.

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!