Глубоков Володимир Петрович

Глубоков Володимир Петрович

Володимир Петрович Глубоков народився 23 липня 1978 року у Празі, де тоді проходив військову службу його батько, Петро Володимирович, кадровий офіцер, котрий скуштував солоного поту і крові війни в Афганістані. 10 лютого 2015 року місто Краматорськ у Донецькій області зазнало обстрілів із реактивних систем залпового вогню «Смерч». Для українського міста це був перший дуже потужний обстріл 300-міліметровими снарядами, які випалюють усе живе навколо. Зі сторони Горлівки бойовики накривали житловий сектор міста й летовище.

Саме на летовищі дислокувався підрозділ безпілотних літальних апаратів Володимира Глубокова. Він якраз був на своєму бойовому посту, готував техніку для виконання бойових завдань і знешкодження літаків ворога.

Загинув на місці від багатоосколкового поранення, несумісного з життям. Там же загинуло іще восьмеро бійців та офіцерів із розвідки, технічного обслуговування, охорони. Різних поранень зазнали 29 військовослужбовців, які тоді вижили, і десятки цивільних громадян. А шестеро краматорців одночасно з воїнами стали жертвами агресії «русского мира».

Офіцерські погони Володимир Глубоков отримав по закінченні Васильківського військового авіаційно-технічного училища. Потім Володимир закінчив університет у Хмельницькому, куди був направлений служити в 1999 році. Тут одружився, у молодої родини з’явилася донька.

Володимир Глубоков мав багато планів на життя. Була в нього характерна риса: щось творити своє, своїми руками. Він міг годинами виготовляти сітки, сам змайстрував човна. Був такий: щось задумає, сідає, робить якийсь малюнок чи ескіз, усе точно розраховує, заміряє – і вже, дивись, із його рук виходять якісь дивовижні речі. Як розповіла його колишня дружина Олена, придбавши відеокамеру, майже не розлучався з нею. Йому було цікаво знімати все: родину, перші кроки доньки, довкілля на відпочинку.

Рішенням дев’ятої сесії Хмельницької міської ради від 26 жовтня 2016 року за проявлену мужність, героїзм, незламність духу у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України Володимиру Глубокову присвоєно звання «Почесний громадянин міста Хмельницького» та нагороджено відзнакою «Мужність і відвага».

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!