Новини

Олександр Симчишин про підсумки чергового засідання виконавчого комітету

«Відбулося перше робоче засідання виконавчого комітету в 2024 році. Розглянули 79 питань порядку денного.

Традиційно вчергове передали матеріальні цінності з комунальної власності у державну. Мова йде, зокрема, про 620 FPV-дронів, а також 36 безпілотно-літальних апаратів різних типів. Це дороговартісні БПЛА типу DJI 3T Termal, Autel 4 DJI, MATRICE 30T. Загальна сума – 17 млн 200 тис. грн. Передали їх 16-ти різним військовим частинам.

123 дитини-сироти або діти, позбавлені батьківського піклування, отримуватимуть так звані кишенькові – щомісячні виплати на підтримку.

Опрацювали всі заяви на надання матеріальної допомоги, з якими люди зверталися наприкінці 2023 року і вже почали виплачувати за заявами, поданими у 2024 році. З 1 січня ми збільшили розмір виплати матеріальної допомоги для діючих військових, а також поранених на лікування, родин полеглих та інших категорій.

Виділили семи родинам полонених або безвісти пропавших по 60 тисяч гривень, загальна сума – 420 тис. грн. Загалом у нас таку допомогу вже отримало 122 родини на 6,2 млн. грн.

Ще 6 родин, домогосподарства яких постраждали від терористичної атаки, отримають компенсацію. Загалом таку допомогу отримали 460 (з них 330 з міського бюджету) домогосподарств на 11,3 млн грн.

158 осіб отримали матеріальну допомогу різного розміру. Загалом 1,25 млн грн. В цій кількості – 77 військові (загалом 650 тис. грн).

22 родини полеглих - по 50 тис. грн.

466 дітей з окупованих територій або територій, де ведуться активні бойові дії, отримали статус дитини, що постраждала у війні або збройному конфлікті.

Працюємо далі…

Тримаймо стрій!», - розповів міський голова Олександр Симчишин на власній сторінці у мережі фейсбук.

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!