Новини

Вифлеємський вогонь Миру передали мешканцям Хмельницької громади

Щороку, напередодні Різдва, скаути та пластуни всього світу поширюють вогонь, запалений на місці народження Ісуса Христа. Світло має важливе значення, оскільки є символом миру, любові, добра й об’єднує всіх українців у Святвечір.

У сквері імені Т. Шевченка відбулася церемонія передачі Вифлеємського вогню Миру жителям Хмельницької міської територіальної громади. Представники Національної скаутської організації України “Пласт” у місті Хмельницькому передали Благодатний вогонь керівництву міста, Духовній раді Хмельницького, капеланам військових частин, усій громаді. Усі, хто завітав на дійство, мали можливість взяти частинку Вифлеємського вогню у власні оселі, аби запалити цей вогонь на Святвечір та поділитися зі своїми близькими теплом і любов’ю. А також долучитись до благодійності. Під час заходу проводився збір коштів, які будуть спрямовані на потреби українських захисників.

На жаль, війна в Україні продовжується. Щодня, щосекунди, ми виборюємо свою незалежність, право на життя у вільній країні. Тільки завдяки Збройним Силам України, ми маємо змогу приймати у місті Вифлеємський вогонь, з надією чекати на Різдво…

«За декілька днів ми будемо відзначати вже вдруге, на жаль, під час повномасштабної війни Різдво Христове. Усі маємо пам’ятати про те, що сьогодні можемо його відзначати лише завдяки Збройним Силам України. Сьогодні кожний охочий хмельничанин може принести у свою домівку Вифлеємський вогонь – символ добра, єднання та віри у нашу Перемогу. Нехай цей вогонь і надалі запалює наші серця у боротьбі з ворогом, бо зараз немає нічого важливішого, ніж боротьба і Перемога над ворогом, а також допомога Збройним Силам України» - зазначив заступник міського голови Микола Ваврищук, звертаючись до присутніх.

У дійстві взяли участь хореографічні та фольклорні колективи закладів культури. Разом з пластунами виконали усім відомі колядки.

Акцію започаткувала у 1986 році австрійська телерадіокомпанія ORF з міста Лінц. Із самого початку вона планувалася з метою підтримки усіх, хто потребує допомоги та уваги в передріздвяний час. І одразу ж цю благородну справу взяли в свої руки скаути.

Вже 32-й рік Вифлеємський вогонь поширюється Україною силами українських скаутів-пластунів. З початком російсько-української війни, з 2014-го року, пластуни щороку передають Вифлеємський вогонь миру у зону бойових дій. Разом з символічним вогнем, пластуни передають і різдвяні подарунки у прифронтові міста, військові госпіталі, на блокпости, у бліндажі та окопи нашим воїнам.

 

\

 

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!