Тхоржевський В'ячеслав Станіславович

Тхоржевський В'ячеслав Станіславович

Народився В’ячеслав Станіславович 25 вересня 1975 року в щирій, трудолюбивій українській родині Ольги Павлівни та Станіслава Феліксовича Тхоржевських. Навчався у загальноосвітній школі № 15. У 1993 році закінчив професійно-технічне училище № 15, отримав кваліфікацію механіка складальних робіт, контролера верстатних робіт IV розряду. А ще навчався у Вінницькому політехнічному технікумі, Київському національному університеті будівництва і архітектури, здобув кваліфікацію інженер-будівельник. Працював у комунальних теплопостачальних підприємствах міста.

В’ячеслав Станіславович Тхоржевський служив людям ще до того, як почалася війна. «Він забезпечував нас теплом, працював у теплопостачальних комунальних підприємствах нашого міста. Коли почалася війна, він пішов служити, щоб забезпечити нам Перемогу.

Як зазначили колеги-побратими, В'ячеслав пішов служити із перших днів повномасштабної війни в основному складі територіальної оборони, який набрали за перших два дні. Але захищав Україну він ще з березня 2017-го, прагнув жити у вільній державі і щоб діти його були вільні. Проходив службу в артилерійському дивізіоні військової частини А 3215 у Тернополі, далі у 128 окремій гірсько-штурмовій Закарпатській бригаді А 15556.

24 лютого 2022 року був призначений на військову службу до складу 1 зведеного стрілецького підрозділу для здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії ерефії.

Славік не повернувся з бойового завдання 2 червня 2022 року у селі Долина Донецької області. Богданчик вірить, що батько буде бачити їх з неба, оберігати, і посміхається, як татко.

В’ячеслав Тхоржевський був переповнений сміливістю, відповідальністю і вірою в перемогу. Він ішов і захищав Волю України, її майбутнє, свою землю, на якій твердо стояв на ногах. Такі Сини, які вибрали дорогу Честі, дорогу нескореності і незламності – це Слава і Честь України!

В’ячеслав Станіславович Тхоржевський нагороджений Почесним знаком «Учасник військового параду 2018», відзнакою «За участь у антитерористичній операції», Грамотою за сумлінне виконання службових обов’язків, самовідданість та відповідальність проявлені під час виконання завдань щодо захисту суверенітету, територіальної цілісності України, Грамотою, як старший солдат за сумлінне виконання службових обов’язків, відмінні показники в бойовій підготовці, зразкову військову дисципліну та з нагоди святкування «Дня ракетних військ та артилерії».

Указом Президента України за мужність та вірність військовій присязі нагороджений орденом «За мужність» III ступеня.

Рішенням Хмельницької міської ради від 23.09.2022 року присвоєно звання «Почесний громадянин Хмельницької міської територіальної громади» за особисту мужність та героїзм під час захисту державного суверенітету та територіальної цілісності України.

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!