Дзьобак Юрій Іванович

Дзьобак Юрій Іванович

Юрій Іванович Дзьобак народився у місті Староконстянтинові в родині військового Івана Мифодійовича та Раїси Миколаївни Дзьобаків. Закінчив школу, здобув фах інженера-будівельника в Одеській будівельній академії. Працював прорабом на будівництві в Одесі.

Йому було 45 років, і коли почалася активна війна, Юрій добровільно вступив до лав територіальної оборони. Бути байдужим – не його стиль життя. Ще з початку АТО разом з дружиною Ксенією Григорівною та донькою постійно допомагали нашим захисникам на сході України. Інтелігентний, освічений, перфектний в усьому, він не уявляв, що ним колись, десь на його землі буде управляти чужинець. Свобода, воля, гідність, незалежність – це було природнє єство його душі. Він вірив у перемогу з першого дня активної війни. «Він вірив і тоді, коли було надзвичайно складно і коли дуже мало хто вірив в перемогу. Але Юрій не просто вірив в перемогу, він робив все можливе, щоб вона відбулася. І, на жаль, саме заради перемоги він віддав своє життя. Тому ми з вами усі в боргу перед ним і маємо дякувати йому, що захищав наші міста і села, наших дітей і Україну», – каже міський голова Олександр Симчишин слова вдячності нашому захиснику.

У мирному житті Юрій Іванович займався підприємництвом. Був уважний до людей, цінував якість роботи, мав особливу шану і повагу від своїх клієнтів. На другий день війни він виклав на своїй сторінці у Фейсбуці два слова «Ми переможемо» і пішов захищати. «Я піду на війну. Я буду до кінця», – ці його слова звучать рефреном в душі  близьких. Він був до кінця. І навіть попри те, що були можливості їхати на ротацію, поміняти місце локації, все одно залишався. Телефонував з фронту, в нього завше було все добре, хоч не раз чутно було в слухавку як рвуться снаряди, міни. Любив, щоб його родина жила в спокої і була захищена. «Ми тут, щоб ви могли повноцінно жити», - спокійно пояснював рідним.

Юрій постійно займався саморозвитком: любив подорожувати з родиною, багато читав (мав вдома цілу бібліотеку), медитував, займався рукопашним боєм, грав у настільний теніс. Йому подобалась японська філософія кайдзен – безперервне вдосконалення як себе, так і тієї справи, якою займаєшся. На цій філософії  він заснував разом з дружиною фірму «KaiZen» і постійно працював над покращенням бізнесу, належного обслуговування клієнтів.

У армії Юрій був розвідником-радистом. Пройшов Краматорськ, Слов’янськ. Під Харковом потрапив під артилерійський обстріл, виконуючи бойове завдання 1 липня 2022 року… «Свобода нам далась дуже легко! Тепер маємо її відстоювати», - ці Юрійові слова підтверджені життям. Його мрії втілює в життя дружина Ксенія і донька Анастасія, для яких він був взірцем і натхненником.

Рішенням Хмельницької міської ради від 23.09.2022 року присвоєно звання «Почесний громадянин Хмельницької міської територіальної громади» за особисту мужність та героїзм під час захисту державного суверенітету та територіальної цілісності України.

 

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!