Гаврилюк Вадим Володимирович

Гаврилюк Вадим Володимирович

Народився Вадим Волордимирович 25 березня 1987 року у м. Хмельницькому, в родині Каролі та Володимира Гаврилюків. Навчався у СЗОШ № 19. У ВПУ № 4 здобув фах «Столяр-будівельний тесляр». Відслужив строкову службу у 80-ій десантно-штурмовій бригаді. Закінчив Львівську академію імені Сагайдачного за спеціалізацією «Комплекси, прилади та пристрої артилерійської розвідки», був направлений в м. Гайсин у військову частину А 1619 59 бригади.

Капітан Вадим Володимирович Гаврилюк – кадровий військовий, командир батальйону. В зону АТО був направлений у березні 2014 року з бригадою в місто Луганськ виконувати бойові завдання. А під час повномаштабної війни з 24 лютого по 17 липня 22-го з бригадою як командир 3-ї самохідної артилерійської батареї самохідного артилерійського дивізіону бригадної артилерійської групи прийняв на себе удар в районі ведення бойових дій під час оборони, відсічі збройної агресії рф в межах оперативного підпорядкування оперативного командування «Південь».

Починав свою службу Вадим Володимирович у в/ч А1619 18.07.19  начальником розвідки штабу артилерійського дивізіону бригадної артилерійської групи, далі був командиром самохідної артилерійської батареї самохідного дивізіону бригадної артилерійської групи. Досвід активної військової справи він набував ще з 2011 року, беручи участь в миротворчих операціях в Ліберії та Косово разом зі своєю бригадою.

Він не один раз на полі бою отримував важкі контузії, але завжди, не долікувавшись, повертався у стрій, розуміючи ціну його відсутності. Вадим був сміливий, героїчно жив, мужньо долав військові перешкоди, був людиною з великої літери.

Ще починаючи із зони АТО, проходив важкі випробування: 2 доби без їжі, води в Луганському аеропорту, який ворог бомбив безбожно. Із завалів летовища виходили три доби і лишень вночі, (ще й підбирали хлопців з інших бригад), допомагали врятуватись. Це був вихід з пекла. Вадим говорив тоді: «Я маю щастя, що пройшов Ліберію». А ще одного разу його колону в чистому полі ворог розбив. Не знали куди йти, телефони були зачищені, але все ж прийшли до своїх.

Вадим Володимирович пішов у вічність 17 липня 2022 року у Миколаєві. Ракети…

Указом Президента України нагороджений орденом Богдана Хмельницького III ступеня. Рішенням Хмельницької міської ради від 23.09.2022 року присвоєно звання «Почесний громадянин Хмельницької міської територіальної громади» за особисту мужність та героїзм під час захисту державного суверенітету та територіальної цілісності України.

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!