Новини

Екоуроки проводять в хмельницьких закладах освіти

Представники управління з питань екології та контролю за благоустроєм проводять екоуроки в освітніх закладах Хмельницької громади. Проект реалізують в співпраці з Хмельницькою обласною бібліотекою для молоді. Тема уроків - «Я і Планета».

Мета - формування екологічної культури юнацтва, прищеплення бережливого ставлення до природи, розширення знань про довкілля і його цінність.

Під час уроків фахівці розповідають про:

  • вплив зміни клімату та адаптацію в міських умовах;
  • водні ресурси міста, заходи щодо збереження;
  • стан повітря та можливість містян моніторити його в реальному часі. Адже, маючи дані про стан різних частинок у повітрі, можна попередити про ситуації, що можуть негативно впливати на здоров'я людей;
  • проблеми зелених насаджень у сучасних умовах та важливість їх збереження («Посади своє дерево»);
  • розумне поводження з відходами («Подаруй друге життя своїм речам»);
  • екоповедінка на природі та в побуті, екозвички - сортування сміття, зменшення використання пластику, економія води та електроенергії, відмова від вейпінгу тощо.

Молодь отримує цікаву та корисну інформацію, яка буде актуальною в щоденному житті та допоможе зменшити негативний вплив на навколишнє середовище, а найголовніше – розуміння важливості збереження природних ресурсів.

За інформацією управління з питань екології

та контролю за благоустроєм

 

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!