Новини

Віддати шану Героям полку «АЗОВ» та підтримати захисників благодійним внеском можна відвідавши виставку, представлену в Хмельницькій художній школі

У виставковій залі Хмельницької художньої школи діє виставка «Полк АЗОВ – Янголи Маріуполя». Тут представлено 218 фотографій Героїв, які боронили Маріуполь. Це бійці окремого загону спеціального призначення «АЗОВ» Національної гвардії України. Організатори виставки Громадське об’єднання родин загиблих захисників України «Серце нАЗОВні».
Відвідувачі можуть познайомитися із кожним Героєм, який віддав своє життя в боротьбі з ворогом, побачити нагороди, листування з рідними та близькими у соціальних мережах.
Також можна підтримати бійців «АЗОВу» коштами. В залі розміщено скриньку для донатів, зібрані кошти використають для оновлення амуніції для військових цього підрозділу, які знову стають в стрій та продовжують боротьбу після повернення з полону.
Активними відвідувачами виставки є учні хмельницьких шкіл. Про подвиг українців, які боронили Маріуполь, розповідає директор Музею історії міста Хмельницького Галина Барабаш.
Протягом 86 днів бійці гарнізону «Маріуполь» тримали оборону. 82 з них – у повному оточенні. Це азовці, морпіхи, прикордонники, поліцейські, тероборонівці, добровольці. Ці люди зі сталі не лише нищили ворога, але й допомагали цивільним, які переховувалися від російських обстрілів в сховищах «Азовсталі».
Представлена експозиція у виставковій залі Хмельницької художньої школи за адресою: вул. Проскурівська, 65.
Вхід вільний.
Працює виставка з понеділка по п’ятницю з 10.00 до 17.00. Субота та неділя - вихідні

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!