Королюк Сергій Петрович

Королюк Сергій Петрович

Людина нібито не літає, а крила має… Були вони і в Сергія Петровича. Він осягав своїми крилами-мріями всю Україну. Вона в нього єдина, соборна, могутня і незалежна.

Сергій Петрович Королюк народився 13 жовтня 1961 року в с. Калинівка Хмельницького району Хмельницької області.

Сергій Петрович ніколи не міг стояти осторонь подій, які є важливими для країни. У 2004 році він разом із дочкою, яка на той час вже була студенткою, стали учасниками Помаранчевої революції в Києві.

Події 2013 року сколихнули серця усіх українців. Сергій Петрович не міг сприйняти те, що правоохоронці лупцювали беззбройних мітингарів-студентів, які мирно стояли на майдані та співали пісні. Він не міг проковтнути цю несправедливість. 1 грудня прийшов на мітинг у Хмельницькому, після чого долучився до Хмельницької сотні на Майдані в Києві. Перша поїздка тривала два тижні, після чого мусив поїхати додому через хворобу. Проте довго втримати його вдома не вдалося, підлікувавшись, він знову поїхав до Києва. На той час уже були перші вбиті герої Небесної Сотні – Сергій Нігоян, Михайло Жизневський та Юрій Вербицький. Сергій Петрович розумів, що він готовий на все заради України та справедливості!

Вранці 18 лютого 2014 року у Маріїнському парку розпочались сутички із спецпідрозділом «Беркут» та «тітушками», трохи згодом вони пішли у наступ на мітингувальників та оточили їх у провулку Кріпосному. Скільки тоді було поранених та убитих, важко досі сказати. Сергій Петрович разом із братом потрапив у це оточення. Вийти звідти неушкодженим було неможливо, беркутівці стріляли з рушниць та закидували камінням, а потім били тих, хто вже лежить. Сергій Петрович після сильних ударів по голові втратив свідомість, на щастя, його брат залишався поряд і оберігав його від подальшого побиття. Згодом медики надали допомогу пораненим та відвезли їх у лікарню. Звідти Сергія Петровича потім забрали на Майдан, адже було небезпечно залишатись у лікарні, бо могли забрати до в’язниці або й вивезти у невідомому напрямку. Надалі силами волонтерів вдалося відправити Сергія Петровича на лікування до Чехії.

Він завжди вважав найважливішою чеснотою людини справедливість, тому з дитинства хотів бути міліціонером. Завдяки цілеспрямованості після школи вступив до Івано-Франківського училища міліції Міністерства внутрішніх справ України (спеціальність «Правоохоронна діяльність»). Після того працював за фахом до 1999 року.

У 2015 році хмельничани Сергія Петровича обрали депутатом сьомого скликання Хмельницької міської ради від ВО «Свобода».

«Герої не вмирають»… Сергій Петрович вартий цих слів. Він своє життя прожив із гідністю, він з тих, для кого «Україна завжди була понад усе!». Для нього «справедливість», «гідність», «свобода», «Україна» були не просто словами, а сенсом життя.

За виявлені героїзм, сміливість та мужність 23 травня 2019 року Указом Президента України Королюка Сергія Петровича нагороджено орденом «За мужність» III ступеня.

Рішенням 33-ї сесії Хмельницької міської ради 26 вересня 2019 року за видатні заслуги перед народом України та територіальною громадою міста Хмельницького активному учаснику Революції Гідності Королюку Сергію Петровичу присвоєно звання «Почесний громадянин міста Хмельницького».

 

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!