Новини

Напередодні Дня міста для дітей Героїв влаштували пізнавальну мистецьку програму

Напередодні Дня міста і Дня захисників і захисниць України, які цього року відзначатимуться 30 вересня і 1 жовтня відповідно, майже три сотні дітей, батьки яких загинули на війні, захищаючи незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, перебувають у полоні або зникли безвісти, отримали подарунки від міської влади.

Запросили малечу до затишної зали Хмельницької школи мистецтв. Учасників дійства з прийдешніми Днем міста Хмельницького та Днем захисників і захисниць України привітав заступник міського голови Михайло Кривак, наголосивши, що в країні триває війна, яка продовжує забирати життя кращих синів і доньок України. Зокрема вчора, 27 вересня, в останню путь провели 27-річного хмельничанина, Героя російсько-української війни Владислава Лахманюка, в якого залишилися двоє діточок віком 1 і 3 роки.

За словами заступника міського голови, у Хмельницькому успішно реалізується програма «Родини Героїв», затверджена на сесії міської ради, яка передбачає низку заходів та соціальну, матеріальну підтримку для родин наших захисників, які віддали життя за Україну.

Михайло Михайлович побажав дітям гарно навчатися і добиватися успіху у житті.

Маленьких хмельничан потішили цікавою концертною програмою за участю вихованців Школи мистецтв та пригостили солодощами. У перерві між виступами ознайомлювали з історією міста Хмельницького та розповідали про українські народні інструменти.

Захід організували Управління праці та соціального захисту населення, яке опікується родинами Героїв, та Управління культури і туризму міської ради.

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!