Новини

Хмельничани відзначають День Української Державності

Сьогодні, 28 липня, Україна вдруге відзначає День Української Державності. З цієї нагоди у місті Хмельницькому відбулося покладання квітів до меморіальних дощок, встановлених на честь видатних українців: Симона Петлюри, Михайла Грушевського, Костя Місевича, Євгена Коновальця, Романа Шухевича. Також квіти поклали до Меморіальної дошки пам’яті Героїв Небесної Сотні та російсько-української війни, пам’ятників Героям Небесної Сотні, Тарасові Шевченку, В’ячеславу Чорноволу. Відзначаючи День Української Державності, ми засвідчуємо повагу й до інших видатних представників і представниць національної когорти державотворців і борців за державність та незалежність України.

Керівники міста й області також взяли участь в урочистостях, присвячених Дню Державності України, які відбулися біля найбільшого Державного Прапора України на Хмельниччині (має розміри 10 на 15 метрів, флагшток – заввишки 50 метрів).

 

 

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!