Новини

Відбулось засідання комісії з питань захисту прав дитини

Служба у справах дітей організувала проведення засідання комісії з питань захисту прав дитини, на якому розглянули 7 питань про надання дозволів на здійснення правочинів щодо нерухомого майна, право власності чи користування яким мають неповнолітні, малолітні; 4 - щодо підготовки висновків органу опіки та піклування про доцільність позбавлення осіб батьківських прав; про затвердження 7 індивідуальних планів соціального захисту дитини, яка опинилася у складних життєвих обставинах, дитини-сироти та дитини, позбавленої батьківського піклування; 2 – про визначення місця проживання дітей; 2 - щодо доцільності/недоцільності визнання осіб такими, що втратили право користування житловим приміщенням; 5 - про стан виконання батьківських обов’язків батьками стосовно дітей, 3 – з попередження насилля в сім’ях, 6 – про розгляд подань міського центру соціальних служб щодо соціального супроводу сімей.

За результатами прийнято рекомендації комісії з питань захисту прав дитини виконавчому комітету для підготовки і подання до Хмельницького міськрайонного суду висновків щодо вирішення спорів. Також попереджено батьків про відповідальність за невиконання батьківських обов’язків, роз’яснено вимоги чинного законодавства щодо прав і обов’язків батьків. Рекомендовано центру соціальних служб взяти 5 сімей під соціальний супровід.

Питання, які потребують додаткового вивчення, будуть заслухані на наступному засіданні комісії.

Комісію з питань захисту прав дитини виконавчого комітету Хмельницької міської ради створено рішенням виконавчого комітету Хмельницької міської ради. Комісія є консультативно-дорадчим органом.

Основним завданням комісії є сприяння забезпеченню реалізації прав дитини на життя, охорону здоров'я, освіту, соціальний захист, сімейне виховання та всебічний розвиток.

Засідання комісії проводяться двічі на місяць.

 

За інформацією

Служби у справах дітей Хмельницької міської ради

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!