Новини

Театралізоване дійство «Купальським вогнем очистимо зло!» презентували на набережній Південного Бугу

Український народ має багату оригінальну культуру, надбану численними поколіннями. Українські традиції, звичаї, обряди були невід’ємною частиною повсякденного життя і стали засобом збереження української ідентичності й утвердження національної самосвідомості.

У ніч з 6 на 7 липня українці традиційно відзначають стародавнє народне й магічне свято Івана Купала, уквітчане запашним зіллям і оповите легендами. Але після 24 лютого минулого року це свято набуло для кожного українця нового значення - воно все більше ототожнює одвічну боротьбу добра зі злом, що прийшло на українську землю і хоче знищити нашу ідентичність. Але війна не спроможна зламати нашу міць.

Сьогодні у Хмельницькому на набережній річки Південний Буг хмельничанам і гостям міста презентували цікаве театралізоване дійство «Купальським вогнем очистимо зло!».

Сучасна інтерпретація одвічної боротьби добра і зла, світла і темряви – сюжетна лінія, яка проходила через усе дійство, наповнене різножанровими постановками про силу українського роду.

У театралізованому дійстві взяли участь кращі хореографічні колективи та виконавці міста: народний аматорський ансамбль народного танцю «Веселка», зразковий ансамбль народного танцю «Намисто», народний молодіжний ансамбль «Веснянка», зразковий ансамбль сучасного танцю «Фреш», зразковий ансамбль сучасного танцю «Купава», соліст Хмельницького академічного муніципального естрадно-духового оркестру Павло Дасюк, подільські співачки Даша Ільницька та Зоряна Бойко.

Захід розпочався з виступу фольклорних колективів міста: зразкового фольклорного ансамблю "Вербиця", зразкового фольклорного гурту «Берегиня», фольклорного гурту «Богодар», які потішили усіх присутніх своїм автентичним співом.

На локації також працювала виставка-продаж виробів майстрів народного мистецтва.

Усі, хто завітав на захід, також мали змогу взяти участь у майстерках з плетення купальських віночків, виготовлення патріотичної символіки та оберегів для ЗСУ і долучитися до загальнонародного збору коштів на 1000 дронів-камікадзе.

 

 

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!