Новини

У Хмельницькому відзначили Всесвітній день біженців

До Всесвітнього дня біженців, який за ініціативи ООН відзначається щороку 20 червня, Благодійний фонд «РОКАДА»Хмельницький спільно з іншими виконавчими партнерами UNHCR Ukraine - Aгентство ООН у справах біженців в Україні: ГО "Крим-СОС", БФ "SSS", БФ "Право на захист" та БФ «Medair» у тісній співпраці з Штабом допомоги вимушеним переселенцям Хмельницької міської ради, за сприяння Агенції ООН у справах біженців в Україні провели захід «Надія вдалині від дому». Проєкт реалізовується за сприяння UNHCR Ukraine - Aгентство ООН у справах біженців в Україні.

Метою заходу є висвітлення теми біженців у світі, обговорення ситуації з перебуванням ВПО у Хмельницькій області, сприяння інтеграційним процесам переміщених осіб, включно з іншими категоріями вразливого населення задля їхнього включення в суспільство, як повноцінних членів громади.

У середмісті Хмельницького, поблизу кінотеатру імені Тараса Шевченка, розмістили 8 тематичних локацій, названих станціями, що символізують виклики, з якими доводиться зіштовхуватись людям, які покинули рідні домівки через війну.

Для учасників заходу організатори підготували пізнавальний квест, ярмарок продукції релокованого бізнесу, дитячу ігрову зону та виставку “Надія вдалині від дому”. На одній з локацій, яка мала назву «Станція: зібрати у валізу все життя» відвідувачі заходу мали можливість ознайомитися з різними історіями вимушених переселенців.

За офіційними даними ООН, від початку повномасштабного російського вторгнення лише до країн Європи виїхали понад 5 мільйонів українців. В області проживає 83 тисячі вимушених переселенців, а у Хмельницькій міській територіальній громаді – понад 30 тисяч.

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!