Новини

У Хмельницькому вивісили прапори країн-членів Європейського Союзу

Сьогодні Президент України підписав указ про відзначення Дня Європи в Україні 9 травня. Тепер українці відзначатимуть цей день разом із європейцями. З цієї нагоди вулицю Кам’янецьку та Степана Бандери у місті Хмельницькому прикрасили прапорами країн – членів Євросоюзу. Акція є символічною та свідчить про те, що українці пам’ятають і цінують підтримку європейських держав в боротьбі з російським окупантом.

«День Європи в європейських країнах відзначається 9 травня. Тепер, відповідно до указу Президента, Україна відзначатиме його разом із європейськими країнами. Ми вивісили прапори країн-друзів, які підтримують нас і допомагають Україні в боротьбі за незалежність. Це знак нашої солідарності та спільної боротьби з агресором», - розповів заступник міського голови Микола Ваврищук.

Нагадаємо, що раніше в Україні День Європи відзначали щороку в третю суботу травня.

Дорогі хмельничани! Схилімо голови і вшануймо світлу пам'ять та героїчний подвиг воїнів, що загинули на полі бою. Згадаймо мирних громадян та дітей, життя яких обірвала збройна агресія російської федерації проти України. Загальнонаціональна хвилина мовчання... Слава Україні! Героям Слава!